Vágólapra másolva!
Megdöbbentően kevés vállalkozás hozza meg tulajdonosai számára a várt eredményeket a komoly elhatározás és lelkesedés ellenére. Magyarországon az újonnan alapított cégek 40 százaléka elbukik az első évben, és a 80 százalékuk nem éli meg az öt évet.
Vágólapra másolva!

Nem nézik az összefüggéseket

Személyiségből fakadó ítéletalkotási hibán és a 2008 óta tartó bizalmi válságon túl, az információhiány, a vállalkozási ismeretek hiánya, és az ebből adódó rossz döntések sorozata vezet a vállalkozások eredménytelenségéhez – derül ki az Első Magyar Családmentor Kft. vizsgálatából. „Azt is láttuk, hogy

a vállalkozásoknak segítő szolgáltatások csak pénzügyi, jogi, marketing- vagy más problémákra nyújtanak megoldást, de az ok-okozati összefüggéseket és a teljes képet figyelmen kívül hagyják.

Ezért marad el az eredmény" - mondta Fehér Tímea, az Első Magyar Családmentor kft. ügyvezetője. Hozzátette, küldetésüknek tekintik, hogy az innováció és a vállalkozás fejlesztés jegyében segítsék a vállalkozásokat. Munkatársaival együtt egy havidíjas szolgáltatás keretein belül ígér megoldást a vállalkozások problémáira.

Komplex megoldást találtak

A szakember megítélése szerint csak a legtalpraesettebb cégvezetők képesek túlélni az elkövetkező évek üzleti világában bekövetkező, soha nem látott mértékű piaci versenyt. A Cégmentor Programjuk egy folyamatos, külső szemlélő által kontrollált együttműködésen alapuló összefogás. A célja, hogy a hazai vállalkozások fejlesztése, stabilizálása, megerősítése.

A program lényege az ok-okozati összefüggések feltárása és kezelése, akár a háttér szolgáltató partneri fúzió kooperációjával.

"Nemcsak Magyarországon, de a világ más részein sem találkoztunk ennyire komplex szolgáltatással. Lényeges, hogy a szolgáltatásunk mindig alkalmazkodjon az üzleti világ változásaihoz. A szolgáltatási díjunkat pedig megkeressük a cég kiadásinak optimalizálásával, nem jelent külön kiadást a cégvezetőnek, nem terheli a bevételt. Természetesen nagyon fontos, hogy az együttműködésünknek gazdaságélénkítő hatása legyen” - árulta el az ügyvezető.

Kicsiké a nagy segítség

Fehér Tímea elmondta: a szolgáltatásaikat főként a KKV szektor gazdasági szereplőinek ajánlják, ezen belül a 2 és 50 fő közötti alkalmazotti létszámmal működő vállalkozásoknak tudnak a leghatékonyabban segíteni. "A hozzánk jelentkező cégek vezetőivel egy kötelezettségmentes beszélgetést követően döntjük el közösen, hogy hogyan és milyen formában működünk együtt. Közösen kialakítjuk az együttműködési koncepciónkat és megállapodunk a feltételekről, a szolgáltatási körök ütemezéséről. Majd megkezdjük az egy évig tartó közös munkánkat. Minden céghez egy mentort delegálunk, aki folyamatos kapcsolatot tart a cégvezető és a partnerszolgáltatók között " - tette hozzá Fehér Tímea.