Vágólapra másolva!
A hazai vállalkozások közel 70 százaléka kapja elektronikus úton bankszámlakivonatát. Ez teljesen megegyezik a hivatalos, papír alapú kivonattal, viszont annál jóval gyorsabb, egyszerűbb és nem utolsó sorban óvja a környezetet. De nem mindig esetben hiteles.
Vágólapra másolva!

Egyre népszerűbb

„A vállalkozások döntő többsége áttért a papír alapú bankszámlakivonatról az elektronikusra. Népszerűsége dinamikusan nő, jelenleg ügyfeleink megközelítőleg 70 százaléka kap e-kivonatot. Ez teljesen egyenértékű és tartalmilag megegyező a hivatalos, papír alapú változattal, amelyet bármilyen hatóság elfogad, mint elektronikus okiratot”– mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Egyszerűbb és gyorsabb

A számítógépen a többi fájlhoz hasonlóan lehet tárolni és rendszerezni, környezetbarát, idő- és helytakarékos, egyben pedig költséghatékonyabb megoldás, mint a papír alapú kivonat.

Népszerűsége feltehetően annak köszönhető, hogy jóval gyorsabb a papír alapú bankszámlakivonatnál és nagyon egyszerű a kezelése.

„A hitelesített e-kivonat már a kibocsátást követő napon elérhető az ügyfél saját elektronikus banki postaládájában. Ezen keresztül pedig bármikor kényelmesen hozzáférhető, letölthető, kinyomtatható és könnyen visszakereshető” – tette hozzá a szakember.

Biztonságos

A K&H e-postához csak a bejelentett személy férhet hozzá, a bankszámlakivonat pedig fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített szolgáltató által kibocsátott időbélyegzővel van ellátva. „A cégvezetőknek arra érdemes figyelni, hogy az elektronikusan aláírt bankszámlakivonat a hatályos jogszabályok alapján

csak elektronikus formában minősül hiteles elektronikus okiratnak. Ugyanakkor kinyomtatva, papír alapon már nem tekinthető eredetinek, nem bír bizonyító erővel, így abban a formában nem számít hiteles dokumentumnak”

– hívta fel a figyelmet a szakember. Hozzátette, akik még nem váltottak, őket arra biztatják, hogy ne féljenek használni az elektronikus szolgáltatásokat, hiszen ezek kényelmesebbek és nem mellesleg költséghatékonyabbak is.