Dárdai Herthája milliárdokhoz jut

Dárdai Pál, Hertha, foci
GERMANY, Berlin : Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai arrives for the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs FC Augsburg in Berlin, Germany, on February 28, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
A volt magyar kapitány, Dárdai Pál hamarosan nekiláthat az igazolásoknak a Herthánál. Heteken belül évi hatmillió eurós mezszponzori szerződést köt a klub.

Új főszponzora lesz a magyar válogatott éléről távozó Dárdai Pál által irányított Herthának, a leendő támogató három évre összesen 18 millió eurót (5,5 milliárd forint) fizet – írja a Berliner Zeitung nevű német lap internetes kiadása.

Két fogadási oldal közül valamelyik

Egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik vállalattól érkezik majd a pénz, mert a Bet-at-home tette az ajánlatot, de a berlini klubbal eddig is partneri viszonyban álló másik fogadási oldalnak, az X-tipnek a szerződése szerint joga van legalább ugyanolyan feltételekkel vállalnia a főtámogatói szerepet.

Dárdainak nem lesz könnyű dolga az új idényben Forrás: AFP/Tobias Schwarz


Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója a BZ-nek azt mondta,

két héten belül minden kiderül

– ennyi ideje van az X-tipnek arra, hogy eldöntse, él-e a lehetőséggel. Stefan Meurer, a cég vezérigazgatója megerősítette, hogy megkapták az ajánlatot, és a részvényesekkel közösen döntenek arról, hogy elfogadják-e.

Lesz helye a pénznek

A Herthára ráfér az erősítés, hiszen az előző szezonban – Dárdai kinevezése után – épphogy elkerülte a kiesést, és a nyáron eddig nem volt aktív a piacon. Vladimir Daridát szerződtette a Freiburgtól, Mitchell Weisert pedig (ingyen) a Bayerntől.