Kemény Dénes: Nem szabad a kapitányt stresszelni

Kemény Dénes; Benedek Tibor Debrecen, 2014. november 16.
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vízilabda All Star Gálán a debreceni Sportus
Debrecen, 2014. november 16. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vízilabda All Star Gálán a debreceni Sportuszodában 2014. november 16-án. A gálamérkőzésen Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnok vízilabdázói csaptak össze a 2013-as barcelonai világbajnokságon aranyérmes magyar válogatott tagjaival. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Érmek, számok helyett Kemény Dénes szövetségi elnök csak annyit vár el a kazanyi vizes-vébére készülő vízilabda-válogatottól, hogy érjék el azt a célt, amit maguknak kitűztek. "Csupa öröm az élet" - mondta a saját munkájáról.

"A saját véleményemet nem lenne elegáns célkitűzésként aposztrofálni (...), edzői mivoltomban kaptam éppen elég ilyet, elnökként pontosan tudom, nem kell, nem szabad a kapitányt ilyennel feleslegesen stresszelni" - mondta Benedek Tiborról, egykori játékosáról Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Waterpolo.hu-nak adott interjúban.

Kemény Dénes és Benedek Tibor tavaly ősszel Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt


A szövetségi kapitányként a férfiválogatottal sorozatban háromszor olimpiai bajnoki címig (2000, 2004, 2008) jutó Kemény a közelgő oroszországi világbajnokságról azt mondta: nem dobálózik érmek színeivel, számokkal, nem fogalmaz meg konkrét elvárást, a lényeg, a játékosok érjék el azt a célt, amit maguk elé kitűznek.

Nem lesz gond a 2017-es hazai vb-vel

A 2017-es magyarországi vizes világbajnokságról azt mondta, cseppet sem aggódik miatta.

Jövőre nálunk lesz a Bajnokok Ligája Final Six a Margitszigeten, a mi szentélyünkben, aztán újra Vodafone Kupa, majd olimpia Rióban, amit 2017-ben újabb Final Six, majd a hazai világbajnokság követ, csupa öröm az élet" - jelentette ki Kemény.