Igen nehéz kibújni az X-faktoros skatulyából

MDC
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor 2013-as szériájában vált ismertté az MDC, a háromtagú fiúbanda azóta is aktív: négy videoklipet forgattak az elmúlt egy évben, legutóbb Spanyolországban léptek fel, és egy Arthur Madsen könyv különös videójában is feltűnnek majd. A banda gitárosa, Kiss Dániel mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Szikora Róbert egykori mentoráltjai legutóbb a határon túl bizonyítottak, a Strandkézilabda Európa Bajnokságon léptek fel saját szerzeményükkel. "Kaptunk egy felkérést a KYAT-tól, hogy a European Beach Handball Tourra készítsünk egy dalt.

A csapatoknak és a szervezőknek nagyon bejött, úgyhogy esélyes, hogy a jövőben még számítanak ránk.

Nagyon örülünk, hogy a Fair Play kapcsán együttműködhettünk Budaörs városával, amit Kálóczi Imrének, Budaörs alpolgármesterének köszönhetünk. A Fair Play és a hozzá tartozó videoklip lett az EB hivatalos dala, többször felcsendült. A Jimy J. Hollywood által rendezett klip nemrégiben készült el, hamarosan a zeni csatornák is játszani fogják"- mesélte.

"Óriási élmény volt Spanyolországban színpadra állni, a közönség nagyot bulizott a számainkra, és a helyi tévének is nyilatkoztunk"- tette hozzá.

Népszerűek voltak a spanyol fellépésen Forrás: MDC

Első lemezükön dolgoznak

Az elmúlt egy évben négy kisfilmmel is jelentkezett az MDC, a fiúk az X-Faktor után sem vesztettek a lelkesedésből. "Jól mennek a zenéink, abszolút jók a visszajelzések, úgyhogy már nagyban dolgozunk az első lemezen. Egész nyáron járjuk az országot, és idén már az őszi koncertlistánk is elég hosszú, nem nagyon lesz szabadidőnk."

Az MDC máig sokat koncertezik Forrás: MDC

A rajongótábor egy része megmaradt az RTL Klub tehetségkutatója után, de éreznek némi visszaesést.

"Bár az első élő adásban kiestünk, nekünk volt a műsor ideje alatt a második legtöbb lájkkal rendelkező rajongói oldalunk.

A keménymag máig megmaradt és csatlakoztak is hozzájuk újak, de az a nagy lelkesedés, ami a verseny ideje alatt volt, lecsengett. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a rajongókkal, rendszeresen posztolunk friss fotókat, figyelünk rájuk."

Idővel csak a zenéjükre figyelnek

"Nem könnyű kibújni abból a skatulyából, amibe az X-Faktor miatt kerültünk, vannak, akik csak tévés arcokként néznek ránk, de úgy gondolom, idővel tudnak majd csak a zenénkre koncentrálni. Ha nem indultunk volna el a versenyben, akkor biztosan még nem tartanánk itt, ahol most vagyunk" - fejtegette.

Nem csak a színpadon van meg köztük az összhang Forrás: MDC

Zeneileg nem változtak sokat az elmúlt hónapokban, a kihívásokat pedig továbbra is keresik. "Talán kicsit rockosabb vonalat képviselünk a korábbi pop-rockkal szemben, de ez nem számottevő. Kipróbáltuk magunkat A Dal-ban, ahol nagyon korán kiestünk, úgyhogy a terveink közt szerepel, hogy újra jelentkezünk. Ha a középdöntőben estünk volna ki, akkor nem biztos, hogy próbálkoznánk, de azt érezzük, bizonyítanunk kell."

"Érezzük a konkurenciát,

szoktuk figyelni az új évadok csapatait, de irigység sosincs bennünk.

Azzal a lehetőséggel élünk, amit mi kaptunk ettől a versenytől. Nyitottak vagyunk az újdonságokra, a közeljövőben például egy sci-fi könyvhöz készült előzetesben fogunk zenélni" - mondta.