Hosszú Katinka férje szerint kétkedők mindig is lesznek

Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje a 200 méteres vegyes úszás elődöntője alatt a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 2-án. Hosszú Katinka 2:06.84 perces Európa-csúccsal jutott az
Kazany, 2015. augusztus 2. Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje a 200 méteres vegyes úszás elődöntője alatt a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 2-án. Hosszú Katinka 2:06.84 perces Európa-csúccsal jutott az elődöntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Shane Tusup, a Kazanyban két világbajnoki aranyat nyerő Hosszú Katinka férje, egyben edzője szerint mindig lesznek olyanok, akiket zavarni fog, hogy fiatal kora ellenére edző lett, vagy akik megkérdőjelezik a módszereit. Tusup elismerte, felesége 200 méter vegyesen világcsúccsal szerzett aranyérmét ő is megkönnyezte.

Tusup februárban azt nyilatkozta, az emberek még nem látták a csúcson lévő Hosszú Katinkát. Megkérdeztük, megváltozott-e a véleménye most, hogy Hosszú két aranyat és egy bronzot szerzett a kazanyi vébén.

"Nagyon sok mindenben lehet még fejlődni, apró dolgokban, amik adott esetben fontos tizedeket jelentenek a vízben. De pont ez adja a motivációt, ettől olyan izgalmas az egész, hogy a jövőben újabb és újabb kihívások várnak ránk" - mondta Tusup.

Az arcán is látszik, hogy mennyire izgult Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ennél nem lehetnék boldogabb

Hosszú Katinka férje, egyben edzője mindössze 27 éves, és ő is bevallotta korábban, hogy nehéz volt elfogadtatnia magát a magyar edzőkkel. "Hogy vannak-e, akik még kételkednek-e bennem? Mindig is lesznek, ez része ennek a szakmának. Voltak, akik már tavaly is mondták, hogy a programunk nem fog működni, mégis működött. Akkor azt kezdték el mondani, hogy egy vébé évében nem lehet ennyi versenyen indulni. De ebben sem lett igazuk. Katinka jól teljesít, és az eredményei mutatják, hogy jó utat választottunk, én pedig ennél nem lehetnék boldogabb, mert vele dolgozhatok" - mondta a korábbi hátúszó, aki nem akarta kommentálni, hogy májusban egy tengerentúli lapban doppingolással vádoltak meg Hosszút.

A televíziós közvetítés során nagyon sokszor mutatták Tusupot, aki az első verseny, a 200 vegyes előtt izgult a leginkább.

A 200 vegyes után járt a csók a győztesnek Forrás: MTI/AP/Michael Sohn

Ő is elsírta magát

"Ilyenkor egy nagy versenyen mindig feszült az ember, mert nem tudod előre, pontosan mi fog történni. Benned van egy csomó kérdés az elvégzett munka ellenére. Aztán amikor láttam, hogy minden jól megy, az nagyon jó érzés volt, és az utolsó 50 méter érzelmileg is megérintett. Hogy sírtam-e, ahogy Katinka a medencében? Igen, ha őszinte akarok lenni, akkor egy kicsit én is sírtam" - mesélte Tusup felesége első kazanyi aranyérméről.

Amit aztán a hosszabbik távon, 400 vegyesen egy újabb követett, de ott már kevésbé izgult, mert addigra látta, hogy Hosszú mire képes, és hogy mennyivel jár a mezőny előtt. A nagy páros a kazanyi vébé után sem áll le, Hosszú Moszkvában készül egy Világkupa-versenyre, és őt ismerve újabb éremhalmozás várható.