Meghálálni nem tudják, így tovább adják

mentorship.hu
Vágólapra másolva!
A Mentorship program egy olyan most induló, egyedülálló, független társadalmi szerveződés, amelyet 14 fiatal vállalkozó hívott életre. A program célja, hogy lelkes fiataloknak egy vállalkozás elindításhoz szükséges útmutatást, kapcsolati tőkét, gyakorlati tudást és támogatást nyújtson.
Vágólapra másolva!

Amikor az ember meghallja, hogy vállalkozók mentorprogramot indítanak, talán az első kérdés, ami megfogalmazódik benne, hogy: miért? „Mindenkinek kell a segítség az elején, nekünk is voltak és vannak is segítőink, akiknek sosem fogjuk tudni meghálálni mindazt, amit értünk tettek. Ezért úgy döntöttünk, úgy háláljuk meg a segítséget, hogy továbbadjuk mi is mindazt, amit kaptunk” – avatott be Mészáros Beatrix, az egyik mentor.

Sikeres és fiatal vállalkozók adják tovább tudásukat Forrás: Mentorship

Hozzátette, fontosnak érzik hangsúlyozni, hogy ők teljesen függetlenek, egyik szervezethez sem tartoznak. A program ötlete egy baráti beszélgetésen vetődött fel, a mentorokat pedig meghívásos alapon választották.

Tematikus találkozók

A 3 hónapos program során a mentorok kétheti rendszerességgel személyesen találkoznak mentoráltjukkal. Végigvezetik őket egy vállalkozás indításához és működtetéséhez szükséges képességeik feltárásában, gyakorlati tanácsokkal látják el őket, közös rendezvényeket szerveznek. Mindezek mellett pedig

kapcsolati tőkét biztosítanak a mentoráltaknak saját ötletük megvalósításához.

Egyfajta nagytestvérként betekintést engednek a vállalkozói lét szépségeibe.

Sokszínű csapat

A mentorok mind különféle területekről érkeztek. Van köztük startupper, technológiai vállalkozó, reklám- és média szakember, offline iparágban tevékenykedő vállalkozó, kreatív és racionális egyaránt. Mivel semmilyen szervezet nem áll a hátterében,

a mentorok saját erőforrásaikat összeadva, független társadalmi kezdeményezésként indították el a programot.

Még lehet jelentkezni

Elsősorban 18-26 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A jelentkezők egy gondosan összeállított kiválasztási folyamaton esnek át, amelynek a végén a 14 kiválasztottat 1-1 fiatal vállalkozó mentor fog bevezetni a vállalkozás indítás rejtelmeibe. A programra szeptember 7-ig lehet jelentkezni, bővebben itt olvashatnak róla.