Vágólapra másolva!
Dudás Miklós második lett vasárnap reggel a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének B döntőjében a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon,  így éppen lemaradt a riói kvótáról.

A három éve, Londonban hatodik Dudás nagy reményekkel érkezett a vb-re, főleg annak fényében, hogy júniusban megnyerte Bakuban az Európa Játékokat. Itt azonban nem úgy ment neki, ahogy szerette volna, a középfutamot elrontotta, így csak a B fináléban szállhatott vízre. Ez sem volt azonban tét nélküli, hiszen a futam győztese olimpiai indulási jogot szerzett az országának.

Dudás Miklósnak most nem sikerült Forrás: MTI/Kovács Tamás


A 24 éves magyar kajakos ezúttal jól rajtolt, végig versenyben volt a győzelemért, de végül az Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic gyorsabbnak bizonyult nála, így másodikként zárt.
Schmidt Gábor, a magyar szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére azt mondta: számításaik szerint ez nem ér riói indulási jogot.


Az európai országok képviselői bizonyos számokban - így férfi K-1 200 méteren is - még a jövő májusi, duisburgi pótkvalifikációs viadalon szerezhetnek kvótákat.