Összebalhéztak a légiutas-kísérők a repülő fedélzetén

Royal Air Maroc légiutas-kísérő veszekedés rumli
Vágólapra másolva!
A padlón szanaszét hevertek az étkezés maradványai.
Vágólapra másolva!

Amikor a Royal Air Maroc légitársaság Casablancából Lisszabonba tartó utasai nagy robajra lettek figyelmesek, azt hitték, valami technikai hiba történt a repülőgépen.

Pedig csak két légiutas-kísérő balhézott össze,

a személyzeti rész közelében lévő folyosó pedig tele volt a megelőző étkezés maradványaival.

A repülő útvonala Forrás: Flightradar24.com

A vita állítólag abból adódott, hogy a személyzet egyik tagja nem kapott megfelelő felkészítést az útra. A repülő épp a leszálláshoz ereszkedett, amikor az egyik légiutas-kísérő elfelejtette rögzíteni az étkezőtálcákat raktározó kocsit a repülő hátsó részében, és egy kisebb légörvény a padlóra röpítette a tányérokat és evőeszközöket – írja a Crash Arien.

Rumli a padlón Forrás: Crash Aerien

Mivel két légiutas-kísérő között hangos szóváltás alakult ki, az utasok akár azt is gondolhatták, hogy a padló az ő összetűzésük nyomán vált csatatérré.

A Royal Air Maroc azonban közleményben cáfolta, hogy a személyzet összeverekedett volna, a tányérok csak véletlenül estek a padlóra.

„Mivel nagy időnyomás alatt kell sok szolgáltatást elvégezniük, az ilyen figyelmetlenségek előfordulnak" – védte meg dolgozóit a marokkói légitársaság, amely elnézést kért az utasoknak okozott kellemetlenségért.

Reggeli a mennyezeten

Légörvény más járatokon is okozott már hasonló szituációt. A legemlékezetesebb talán a Singapore Airlines Szingapúrból Londonba tartó gépének esete volt 2013-ban, amikor az Airbus A380-as hatalmas turbulenciába került a reggeli közben, így az egész repülő csatatérré változott.

Légörvény után a Singapore Airlines Szingapúr-London járatán (Kattintson a képre még több fotóért!) Forrás: Instagram/Alan Cross