Ingyenes pályázati képzés indul afrikai projektekhez

A nap képei 06.22.
afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) anyjával a Nyíregyházi Állatpark
Háromnapos, afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) anyjával a Nyíregyházi Állatparkban. A kis elefántbika súlya körülbelül 85 kilogramm, anyja tudja táplálni. Az első 7-10 napban szorosan az anyja mellett tartózkodik. Csak 3-4 éves korában válik le végleg az anyjától. MTI Fotó: Balázs Attila http://www.life.hu/news/20150621-elefantbebi-szuletett-nyiregyhazan.html
Vágólapra másolva!
Magyarország több száz millió eurót fizet be 2014-2020 között az Európai Fejlesztési Alapba, amelynek keretében nagyrészt szub-szaharai Afrikában lehet projekteket megvalósítani. Magyar cégek is pályázhatnak, és ennek támogatására szeptember 21 és 29 között ingyenes pályázatírói képzést szervez a Kultúrafrika Alapítvány több magyar nagyvárosban.
Vágólapra másolva!

3,5 millió euró értékű technikai segítségnyújtás a zambiai Földművelésügyi Minisztériumnak, vízellátó rendszerek kiépítése Dél-Szenegálban, hűtőberendezések, számítógép- és autópark beszállítása Nigériába – mindez csak néhány az Európai Fejlesztési Alap által finanszírozott projektek közül, amelyekre magyar cégek is sikerrel pályázhatnának.

Félnapos képzéseken tanulhatnak pályázatírást a magyar cégek Forrás: MTI/Balázs Attila

Afrikában lehet projekteket megvalósítani

Magyarország 187 millió eurót fizet be 2014-2020 között az Európai Fejlesztési Alapba, melynek keretében nagyrészt szub-szaharai Afrikában lehet projekteket megvalósítani. Szeptember 21 és 29 között ingyenes pályázatírói képzést szervez a Kultúrafrika Alapítvány a Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztály támogatásával több nagyvárosban, köztük Budapesten, Pécsett, Szegeden, Győrben és Debrecenben.

A magyar pályázók sikere a cél

A félnapos képzések résztvevői gyakorlati és elméleti ismeretekre tesznek szert az Európai Fejlesztési Alapról és az EU nemzetközi fejlesztést finanszírozó programjairól, amelynek végrehajtói magyar vállalatok is lehetnének. Ezenkívül megismerkednek a pályázati lehetőségekkel, a pályáztatás menetével, elsajátítják a pályázatírás fortélyait. A képzés kifejezetten a különböző típusú afrikai projektekre készít fel, az újonnan kidolgozott képzési anyag pedig a magyar résztvevők sikeres pályázati részvétére fókuszál. A tananyag elektronikus füzet formájában is elérhető lesz, a tréning után pedig konzultációs és pályázatíró asszisztencia lesz elérhető az érdeklődő pályázók számára.

A képzésre az alábbi linken található regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni.

A tematika és további információ a Nemzetközi Fejlesztési Ügyosztály honlapján érhető el.