Vágólapra másolva!
Az előszezonból sok következtetést nem érdemes levonni, de azért a Veszprém teljesítménye mellett nem mehetünk el szó nélkül: a magyar kézibajnok úgy kezdte az évet, mintha idén már tényleg a helyén lenne a kirakós összes darabja. Nagy László is úgy látja, hogy erősödött a csapat, amely minden címét megvédené, és végre a BL-ben is a csúcsra érne, de a jobbátlövő szerint szeptemberben nem lehet májusra jósolgatni. Kedden mindenesetre kezdődik a SEHA Liga.

Az elmúlt három szezont mindig úgy kezdte a Veszprém, hogy az eggyel korábbi állapotot felülmúlva simán ráragaszthattuk a "minden idők legerősebb Veszprémje” címkét. Apránként haladt is előre Carlos Ortega vezetésével,

a spanyol edző első évében még épphogy lemaradt a BL négyes döntőjéről, egy évvel később már ott volt Kölnben, 2015 tavaszán pedig meg sem állt a döntőig.

A mostani csapat is beleillik a sorba: Aron Palmarsson személyében vett a klub egy fiatal világsztárt, és megszerezte Ivan Sliskovicot is, aki szintén fiatal és sokoldalú játékos. Carlos Ortega már tavaly is célként jelölte meg, hogy minél több univerzális játékosa legyen, és ne kelljen sokat cserélnie támadás és védekezés között.

Nagy László és Momir Ilic a Szeged elleni Szuperkupa-döntőben Forrás: MTI/Kovács Anikó


"Topkategóriás játékosokat igazoltunk, tehát annyi biztosan elmondható, hogy komplettebb, jobban variálható és erősebb kerettel kezdjük meg a 2015-16-os idényt, mint az előzőt. Azt ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez nemhogy a BL-győzelemre, de még a tavalyi eredményünk megismétlésére sem jelent garanciát" – mondta az Origónak Nagy László, az MVM Veszprém csapatkapitánya.

Alapvető változások nem lesznek

"A játékunk alapját továbbra is a magas, keményen védekező hatos falunk adja" – mondta Nagy, hozzátéve, hogy a csapat idén is készül meglepetésekkel. "Nagy taktikai újdonságok nem várhatók, az alapjátékunk megmarad, de a keret bővülésével minden poszton több variációs lehetőségünk lesz, és mivel különböző típusú, kiemelkedő képességű játékosok alkotják a csapatot, a Veszprémből idén sem lesz könnyű felkészülniük az ellenfeleknek."

A Veszprém tavaly mindössze három meccset veszített el,

ezek közül kettőnek már tulajdonképpen nem volt tétje. A harmadik viszont a BL-döntő volt, ahova 13 év után jutott be újra a csapat, de ezúttal sem sikerült megnyernie a legrangosabb sorozatot.

Nem a kapitányon múlt a döntő Forrás: MTI/EPA/DPA/Marius Becker


"A világ legjobb csapatától kaptunk ki, ezt el kell ismerni. Hátráltattak minket sérülések is, Christian Ugalde nélkül például nem tudtunk 5 + 1-ben védekezni, de ha ki is nyitottuk volna a falat, akkor sincs semmi garancia rá, hogy megnyertük volna a trófeát. Támadásban hihetetlen sebességgel közlekednek a Barca játékosai, lehet, hogy simábban kikapunk, ha a nyitott védekezéssel próbálkozunk" – elmélkedett a világklasszis jobbátlövő.

Más lebonyolítás, több kőkemény meccs

"Idén más a Bajnokok Ligája lebonyolítása, így talán nem tart kishitűnek senki, ha azt mondom, biztosan több vereségünk lesz, mint tavaly volt. Szerencsére jó szokásunkká vált, hogy megnyerjük a csoportunkat, aminek idén talán még nagyobb jelentősége van, mint az utóbbi években, de a ránk váró feladat is jóval nehezebb lett" - magyarázta Nagy László.

A Veszprém a THW Kiellel, a PSG-vel, a Wisla Plockkal, a Celjével, a PPD Zagrebbel, a Flensburggal és a Besiktassal találkozik a csoportban, ahonnan a csoport első helyezettje egyenesen a negyeddöntőbe jut.

"A felkészülési meccsek eredménye nem fontos, de azért a Kiel és az alaposan megerősített PSG legyőzésével azt üzentük mindenkinek, hogy a Veszprém idén is tényező lesz, számolni kell velünk minden sorozatban.

Idén lesz az a bizonyos év? Forrás: MTI/EPA/Marius Becker


A Veszprém szeptember 19-én Plockban kezdi meg a BL-szereplését, de rögtön a második fordulóban rangadót játszik, a Flensburgot fogadja.

A SEHA Ligát is címvédőként kezdik

A Veszprém idén is csak a rájátszásban kapcsolódik be a magyar bajnokságba, helyette a regionális SEHA Ligában indul, ahol jobbára délszláv csapatokkal, köztük három, a Bajnokok Ligájában is szereplő klubbal találkozik.

"Nem titok, hogy a magyar bajnoki címnek és a kupagyőzelemnek nagyobb értéke van számunkra, mint a SEHA Ligának, de ettől még fantasztikus élmény volt a veszprémi hatos döntő, ahol jó hangulatban szereztük meg a rangos trófeát" – mondta Nagy a szeptember 1-jén induló sorozatról, ahol egyből a tavalyi döntő visszavágójával kezd a Veszprém a Meskov Breszt ellen.

A SEHA Liga-győzelmet ünnepli a veszprémi csapat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt


"Jó erős ellenfelekkel játszani, csak annyi a gond, hogy a rengeteg utazás mind az edzésektől, az összecsiszolódástól veszi el az időt. Meg hát kicsit sajnálom, hogy a csurgói és mezőkövesdi szurkolók nem láthatnak minket játszani, hiszen az a tapasztalatunk korábbról, hogy minden kézilabdás közösségben igazi kis örömünnep volt, amikor a Veszprém náluk játszott. Ugyanakkor egy erős, jó presztízsű sorozatban vagyunk érdekeltek, a SEHA-ban való indulásunk szakmailag messze nem indokolatlan” – tette hozzá Nagy.