Billy Zane is segíti a magyarországi menekülteket

billy zane
LOS ANGELES, CA - APRIL 21: Actor Billy Zane attends the 9th Annual BritWeek launch party at the British Consul General's Residence on April 21, 2015 in Los Angeles, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az ismert hollywoodi színész, Billy Zane festményeiből nyílt kiállítás szombat este a budapesti Bródy Házban. A képeket meg lehet vásárolni, az így befolyt összeget a színész a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységének támogatására ajánlotta fel.
Vágólapra másolva!

A Kőleves elnevezésű tárlattal - melynek a címét egy magyar népmese ihlette - Billy Zane arra is fel szeretné hívni a figyelmet, hogy mindenki hozzájárulhat valamivel a menekültkrízis enyhítéséhez. A színész még az 1997-es Titanic mexikói forgatása idején kezdett el festeni, és azóta sem hagyott fel szenvedélyével. Képeiből itt lehet ízelítőt kapni.

Billy Zane Budapesten szembesült a migrációs válsággal Forrás: AFP/Frazer Harrison

Saját népére is hatással van

A mostani kiállításhoz fűzött bevezetőjében Zane leírja, hogy egy forgatásra érkezett Budapestre, ahol testközelből szembesült a migrációs válsággal, és ez késztette a tárlat létrehozására. Méltatja a Magyar Vöröskereszt tevékenységét, és kiemeli, hogy a válság saját népére, a görög népre is nagy hatással van. Zane Chicagóban született görög származású szülők gyermekeként, eredeti családnevük Zanetakosz.