Megszakította az utat a pilóta, hogy megmentse egy kutya életét

Air Canada kutya
Vágólapra másolva!
Elromlott a fűtés a csomagtérben, szegény állat megfagyott volna.
Vágólapra másolva!

Az Air Canada Boeing 787-800-as gépe Tel-Avivből Torontóba tartott, és épp 38 ezer láb (11 582 méter) repült, amikor Frankfurt/Maintól 352 kilométerre váratlan esemény történt. A pilóták ugyanis arról kaptak jelzést, hogy a rakodótér egyik rekeszében, amelyben egy kutyát szállítottak, elromlott a fűtés.

Frankfurtban szálltak le

A kapitány úgy döntött, hogy megszakítja az utat, és Frankfurt/Main repülőterén teszi le a gépet. Ez rendben meg is történt 40 perccel később. A repülő 90 percig volt a földön, majd ugyanekkora késéssel érkezett Torontóba – írja az Aviation Herald.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

Az eb tulajdonosa, aki egy másik járattal ment tovább Torontóba, azt nyilatkozta az eset után, hogy

látta, amint a földi személyzet és a kapitány játszik egy kicsit a kutyájával.

A Simba névre hallgató, hétéves jószág egyébként egy francia buldog, amely ragaszkodó természetű, de a környezeti hatásokkal szemben igen érzékeny fajta.

Minden élet számít

Egy repülési szakértő a CityNewsnak elmondta, hogy a pilóta helyes döntést hozott, noha a kitérő körülbelül 10 ezer dollárjába (2,1 millió forint) került a társaságnak. „A kapitány felelős minden életért a fedélzeten, legyen az emberé vagy kutyáé" – tette hozzá.

A kutya tulajdonosa mindenesetre rendkívül hálás volt a pilótának.

– nyilatkozta a torontói repülőtérre érkezve.

Nem minden kutya járt jól

Az Air Canada nem bánt mindig ilyen jól a kutyákkal. Két éve egy agarat vesztettek el, nem sokkal később pedig egy francia buldogot ölt meg egy sas, miután átszálláskor kiszabadult ketrecéből a vancouveri repülőtéren.

Szavazzon!

Ön szerint indokolt volt az út megszakítása?