Felzárkózhatunk az elit mögé a Davis-kupában

Fucsovics Márton, tenisz
UNITED KINGDOM, Wimbledon : Hungary's Marton Fucsovics returns a ball to Australia's Benjamin Mitchell during the boy's singles grand final of the Wimbledon Tennis Championships at the All England Tennis Club, in southwest London on July 4, 2010. Fucsovics won 6/4, 6/4. AFP PHOTO / IAN KINGTON
Vágólapra másolva!
A Nagy Péter-Dimitar Kutrovszki mérkőzéssel kezdődik meg pénteken, Szófiában a Bulgária-Magyarország tenisz Davis Kupa-találkozó, amely az euro-afrikai zóna II-es csoportjának döntője.

Az I-es csoportba való feljutásért kiírt csata csütörtöki sorsolásán eldőlt, hogy a második meccset Dimitar Kuzmanov játssza Fucsovics Mártonnal. A szombati páros mérkőzésen Fucsovics és Gödry Levente ellenfele Alekszandar Lazov és Tihomir Grozdanov lesz, majd vasárnap következnek a záró egyesek a nyitónaphoz képest felcserélt szereposztásban.

Fucsovics jó teljesítménye most is nagyon kell majd Forrás: AFP/Ian Kington


Kuhárszky Zoltán együttese a DK első fordulójában, márciusban 4-1-re nyert Moldova ellen Győrben, majd júliusban 3-2-re legyőzte a bosnyákokat Siófokon, főként Fucsovics és az újonc Nagy remeklése révén. Ha a Luxemburgot 5-0-ra verő bolgárokat is felülmúlja, akkor a válogatott 2000 után térhet vissza ismét az I-es csoportba. A magyarok legutóbb 2011-ben játszottak a feljutásért, de akkor 5-0-ra kikaptak Glasgow-ban az Andy Murray vezette britektől.

Az I-es csoport felett már csak a 16 tagú világcsoport van a sorozatban.