A 100 legjobb pasi a tévéből: Rob Morrow

Morrow
Vágólapra másolva!
A Miért éppen Alaszka? és a Gyilkos számok főszereplője, Rob Morrow épp a Billions című sorozatban kapott szerepet, de tévés munkái mellett a mozikban is többször  láthattuk már.  A sármos színész 1998 óta házas, nem igazán szolgáltat pletykákat a lapoknak, ha van pár szabad napja, szívesen síel. Sorozatunk 13. része.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk.

A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

Ezúttal

Rob Morrow került fel a listánkra.

Több sorozatból is ismerős lehet Forrás: AFP/Frederick M. Brown

1962-ben született New Yorkban, a Robert Alan Morrow nevet kapta, de ma már csak egy rövidített verzióját használja. Gyerek volt, mikor szülei házassága megromlott és elváltak. Egy időben kerülte az iskolát, csak

végzősként határozta el, hogy leginkább a színészet érdekli,

ezzel szeretne foglalkozni az életében.

Több díjra jelölték

Kisebb színházi szerepekkel kezdte. Lényegében a képernyőn lett ismert, 1990-ben már meg is kínálták egy sorozatszereppel, a Miért éppen Alaszka? hozta meg számára a sikert. A New Yorkból egy (képzeletbeli) alaszkai kisvárosba, Cicelybe került orvost, Joel Fleischmant alakítja.

1990-ben kapta meg első fontosabb szerepét

Öt éven keresztül játszott a szériában, majd sorra kapta a film- és sorozatfelkéréseket. Többször jelölték Golden Globe-díjra és Emmyre a legjobb férfi főszerepért.

A magyar nézőknek a Gyilkos számok-ból is ismerős lehet,

itt ugyancsak a főszereplőt, Don Eppes ügynököt játssza, aki matekzseni öccse segítségével old meg számos bűnügyet.

Bűnügyeket old meg Forrás: Origo

Később a The Whole Truth-ban és a Texas Rising-ban kapott komolyabb tévés szerepet, de láthattuk a Törtetők és a New York-i helyszínelők több epizódjában is.

Rob Morrow a legújabb szereplője a Showtime leendő sorozatának, a Billions-nak, amely címéhez (Milliárdok) híven a New York-i elitet, az ottani pénzvilág kulcsszereplőit mutatja be.

Többször játszott orvost

A tévés munkák mellett a mozivásznon is feltűnt, szerepelt a Kvíz Show című filmben, játszott az Anya és a Váratlan apaság című vígjátékokban. Doktor Fleischman után többször játszott még orvost, például a 2007-es A bakancslistá-ban Morgan Freeman és Jack Nicholson oldalán, illetve a 2011-es A jó orvos-ban ő volt Orlando Bloom karakterének főnöke.

Egy gyermeke van

Nem szolgál túl sok pletykával a lapoknak, 1998 októberében vette feleségül Debbon Ayert színésznőt, akivel volt is egy közös jelenete a Gyilkos számok-ban.

Párjával A bakancslista premierjén Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Közös gyermekük 2001 áprilisában született, a Tue Simone Morrow nevet kapta, amivel több pletykalap is beválogatta a legcikibb nevek közé. A Tue és Morrow nevek egyben azt jelentik, „holnap".

Nagyon jó énekhangja van, itt meghallgathatja:

Szabadidejében szívesen síel, de több téli sportot kipróbált már. Közeli barátja, Fisher Stevens a társa ebben a hobbiban, gyakran közösen járnak el síelni.

Mutatunk még néhány fotót a színészről:

Forrás: AFP/Valerie Macon
Forrás: AFP/Jason Merritt
Forrás: AFP/Mark Davis