Négy hónapig tartott a magyar Got Talent válogatása az RTL-nél

Got Talent
Vágólapra másolva!
A hétvégén startol az RTL Klub új műsora, a Hungary's Got Talent, aminek válogatója négy hónapon keresztül tartott - időben és terjedelemben is ez volt a csatorna talán legnagyobb castingja. Schiwert-Takács László szerint a modern, kortárs produkciók hozzák majd a legnagyobb élményt és látványt, de egy szavaló is éppúgy lehet érdekes, ha meg tudja lepni a közönséget.
Vágólapra másolva!

A Hungary's Got Talent castingja a kreatív producer szerint az eddigi egyik legnagyobb volt a csatorna történetében. "Márciustól nagyjából június végéig, több körben zajlottak a meghallgatások. A munkatársak nem csak a stúdiókban, hanem terepen is kerestek szereplőket, több tucatnyi lokális ének- és táncversenyre elmentek, hogy elhívjanak tehetségeket. Sokan, sokat dolgoztunk azon, hogy a tehetségkutató elkészüljön, alapos és kimerítő munka volt" - mondta el az Origónak.

talán lesznek is köztük olyanok, akikre majd mutogatunk évek múlva, hogy ott voltak az első magyar Got Talent-ben" - tette hozzá.

A kreatív producer szerint több produkció nemzetközi szinten is megállja a helyét Fotó: Polyak Attila - Origo

A klasszikusnak is van esélye

Konkrét produkciókról egyelőre nem mesélhet, két érdekes műfajt azonban kiemelt a sokaságból. "A kortárs bábelőadás számomra szokatlan volt, illetve lesz egy gyerekekből és felnőttekből álló csapat, akik tánc és torna keverékével állnak színpadra. Előfordult, hogy én teljesen odavoltam egy produkció láttán, de a zsűri nem engedte tovább. Ilyenkor persze az ő szavuk a mérvadó, én hiába szórakozom remekül valamin, ha nem én ülök a zsűriszékben."

A tehetségkutató látványos produkciókat és izgalmakat ígér, nem lesz hiány technikai trükkökből és effektekből. "Nagyon komolyat alkotnak modern eszközökkel, például életre kel majd a színpadon egy animáció. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy klasszikus fellépőnek nincs esélye, elég ha Utasi Árpira gondolunk, aki Csillag Születik-et nyert mesemondással. Ezekben a tehetségkutatókban bármi előfordulhat, sok a tehetség a világban és nehéz megjósolni, hogy épp mire lesz fogékony a közönség."

A magyar Got Talent zsűrije több száz produkciót nézett végig Forrás: RTL Klub

"Az emberek általában nyitottak a humorra és a könnyed témákra, de

Kicsit talán jobban kinyílt a szemünk a világra, így nehéz megjósolni, hogy melyik műfaj lesz a befutó. Persze tippelgetek magamban, de fogadást nem kötnék rá" - részletezte.

Jó nézni más felemelkedését

Úgy véli, akkor ér valamit a produkció, ha "váááo"-pillanatot okoz, ha váratlan meglepetés éri a nézőt. A versenyzőkön kívül a zsűri is meghatározó, ezúttal teljesen új arcok ülnek majd az asztalnál. "Sokadik zsűri kerül ki a kezünk alól, a mostani azért nagyon érdekes, mert egy tagja sem tipikus. A saját területén nyújtott teljesítményük magáért beszél, emellett pedig jól működnek együtt. A két új műsorvezető, Sebestyén Balázs és Dombi is remekül passzol egymáshoz."

A műsorvezetők először dolgoznak együtt Forrás: RTL Klub

Az elmúlt tíz évben tizenkilenc tehetségkutató került képernyőre, de Schiwert-Takács László szerint nem unják a nézők a műfajt.

"A legutóbbi X-Faktor-nak átlagosan másfél millió nézője volt adásonként, ami azt bizonyítja, hogy megvan a nézői igény. Van az emberekben érdeklődés és kíváncsiság a tehetségek iránt. Jó nézni valakinek a felemelkedését, ismertté válását. Az RTL Klubon nem naponta, hanem évente egyszer van tehetségkutató, így nem lehet besokallni belőle. Ha például az embernek van egy kedvenc étele, nem rendeli azt minden nap, viszont ha étterembe megy, akkor kikéri újra meg újra, és jóízűen fogyasztja el."