Kedvezményes hitel a fővárosi mikrovállalkozásoknak

Vágólapra másolva!
Kedvezményes, évi 3,9 százalékos kamatozású hiteleket igényelhetnek a budapesti, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások. Jövő év elején indul a Budapest Mikrohitel Program.
Vágólapra másolva!

A program lényege, hogy ösztönözzék a fővárosi mikrovállalkozások fejlődését, növekedését és bővülését, hozzájárulva ezáltal Budapest gazdaságának élénkítéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, a meglévők megtartásához.

A mikrohitel 3-10 év futamidőre, beruházás esetén maximum 10 millió forintig ingatlanbiztosíték mellett vehető igénybe.

Felhasználható gépek, berendezések, más beruházások finanszírozására, ingatlan vásárlására, -építésre, -átalakításra, -felújításra, valamint tartós forgóeszköz biztosítására lehet igényelni. Olyan vállalkozások nyújthatják be a kérelmet, amelyek előző éves nettó árbevétele nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), valamint alkalmazottaik száma a 10 főt.

Segítenek felkészülni

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) segít az október 20-án meghirdetett program első fázisában üzletfejlesztési, a későbbi hitelfelvételre előkészítő szolgáltatásokkal is. A bejelentkezett vállalkozások mentorálásban, személyre szabott tanácsadásban részesülnek, valamint kiscsoportos konzultációkon vehetnek részt, ahol felkészülhetnek a későbbi hitelkérelem benyújtására.

Része a stratégiának

A BVK nonprofit mikrofinanszírozási szolgáltatásainak fejlesztése - kiemelt figyelemmel a fiatal, a kreatív és a női vállalkozókra - része a Fővárosi Közgyűlés által nyáron elfogadott, a 2015-2021-es időszakra vonatkozó Budapest gazdaságélénkítési és munkahelyteremtési stratégiájának.