Vágólapra másolva!
A Paks kétgólos hátrányról fordítva 3-2-re győzött szombaton a sereghajtó újonc, azaz a Békéscsaba vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. A győztes találatot hosszabbításban szerző vendégek hat találkozó óta veretlenek, míg a hazaiak három meccse nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Békéscsaba 1912 Előre - Paksi FC 2-3 (2-0)
Békéscsaba, 1000 néző
v.: Berke
Békéscsaba: Mursits - Bényei, Balog Zs., Piermayr, Guaru - Calvente Criado (Szilágyi P., a szünetben), Spitzmüller, Viczián (Szalai, 63.), Laczkó, Borbély - Birtalan (Punosevac, 84.)
Paks: Molnár P. - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Koltai, Bertus, Kesztyűs (Szakály D., 65.), Papp K., Bartha - Balázs Zs. (Bajner, 65.)
gól: Birtalan (7., 10.), illetve Papp K. (54.), Szakály D. (81.), Bartha (97.)
sárga lap: Papp K. (45.)

Élvezetesen kezdődött a találkozó: ugyan a paksiak hagyták ki az első helyzetet, a 10. percre mégis a Békéscsaba tett szert kétgólos előnyre Birtalan duplájának köszönhetően. Ezt követően a hátrányban lévő vendégek irányították a játékot, különösen Bertus volt elemében, de a szünetig nem sikerült faragni a hátrányon.

A folytatásban még nagyobb erőket mozgósított a Paks és alig tíz perc után szépített: Bertus szögletét követően Papp fejelt a hálóba. A hátralévő időben is a nagy fölényben futballozó vendégek játszottak veszélyesebben és a hajrában sikerült egyenlíteniük. Sőt, a hatperces hosszabbításra emberhátrányba kerülő Békéscsabát előbb csak a kapufa mentette meg, aztán a ráadás lejártakor már az sem, így a Paks ha nehezen is, de megérdemelt győzelmet aratott.