Az Arsenal nyerte a manchesteri derbit

Manchester, 2015. október 25. Antonio Valnecia, a Manchester United (j) és Kevin De Bruyne, a Manchester City játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2015. október 25-i mérkőzésén a manchesteri Old Trafford Stadionban. (MTI/AP/Jon Super)
Vágólapra másolva!
A Manchester United hazai pályán szörnyű rossz meccsen 0-0-t játszott a Manchester Cityvel az angol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának vasárnapi városi rangadóján. Az éjszaka hiába nyertünk egy órát, kettőt veszítettünk azzal, hogy megnéztük az összecsapást. 

A listavezető Manchester City 18 bajnoki mérkőzés után nem tudott gólt szerezni, így 2004 óta először fordul elő, hogy a két csapat gól nélküli döntetlenre végez a városi derbin.

A meccs roppant eseménytelenül telt el, hazai oldalról talán Anthony Martial dicsérhető, aki 81 százalékkal passzolt, 13 párharcot nyert meg, és emellett volt három beadása is.


Mindez különösen akkor kiemelkedő, ha összehasonlítjuk Wayne Rooney produkciójával: 55 százalékos passzteljesítmény, 0 megnyert párharc, 0 kapura lövés, emellett egyetlen helyzetet sem alakított ki a társak számára.

Ettől függetlenül Chris Smalling megszerezhette volna a győzelmet a hazaiak számára az utolsó percekben, de Joe Hart védeni tudott - ezzel biztosítota 100. mérkőzését a City kapujában, amelyen nem kap gólt.


A döntetlennek az Arsenal örülhet a legjobban, hiszen az Everton elleni győzelmének köszönhetően beérte a listavezető Cityt.

A játéknap másik meccsén a Tottenham - részben az angol válogatott 22 éves csatára, Harry Kane mesterhármasának köszönhetően - fölényes győzelmet aratott az újonc Bournemouth otthonában, és augusztus 8-a óta őrzi veretlenségét a bajnokságban.

Premier League, 10. forduló:
Bournemouth-Tottenham Hotspur 1-5 (1-3)
Manchester United-Manchester City 0-0

később:

FC Liverpool-Southampton 17.15

korábban:

Sunderland-Newcastle United 3-0 (1-0)

szombaton játszották:

Arsenal-Everton 2-1 (2-1)
Aston Villa-Swansea City 1-2 (0-0)
Leicester City-Crystal Palace 1-0 (0-0)
Norwich City-West Bromwich Albion 0-1 (0-0)
Stoke City-Watford 0-2 (0-1)
West Ham United-Chelsea 2-1 (1-0)