Legyen tisztában jogaival és kötelezettségeivel

Vágólapra másolva!
Sem a fogyasztók, sem a vállalkozások nem ismerik eléggé a fogyasztókat megillető jogokat, kötelezettségeket. Így a békéltetés intézményét sem, talán kicsit félnek is tőle emiatt a Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai szerint. Most közelről is megismerhetik.
Vágólapra másolva!

Nyílt napot tart a Budapesti Békéltető Testület (BBT) november 2-án, amelyre azokat a fogyasztókat és a vállalkozókat várják, akik szeretnék megismerni az intézmény munkáját. A nyílt napon a BBT munkatársai

bemutatják a testületet, a döntések meghozatalának módját.

A résztvevők megnézhetik a tárgyalókat, be is ülhetnek tárgyalásokra. Tanácsot kérhetnek, segítséget kaphatnak a kérelem kitöltésével és a csatolandó iratokkal kapcsolatosan, valamint kötetlen beszélgetést folytathatnak a testület tagjaival.

A tudatos fogyasztókért

A fogyasztókhoz hasonlóan a vállalkozások képviselőit is tájékoztatják majd a válaszirattal szemben támasztott követelményekkel, valamint arról is, hogy számukra kötelező-e a részvétel a meghallgatáson.

A tervek szerint a jövőben rendszeresen szerveznek majd nyílt napokat,

illetve a diákok számára is lehetővé teszik, hogy megismerhessék a békéltetés intézményét, ezáltal tudatosabb fogyasztóként járhassanak el a mindennapi vásárlások során is.

A nyílt napot jövő hétfőn 9 órától 19 óráig a testület székhelyén, a 1016 Budapest, Krisztina körút 99. szám alatt a 3. emeleten tartják.