Platini: Forró olajat öntenek a fejemre

UEFA President Michel Platini gives a press conference prior to the 65th FIFA Congress on May 28, 2015 in Zurich. Michel Platini confronted FIFA leader Sepp Blatter at an emergency meeting of football chiefs and said he called on him to stand down because of corruption scandals engulfing world football. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség vezetője 90 napos felfüggesztése ellenére úgy véli: a jelöltek közül ő a legalkalmasabb arra, hogy a nemzetközi szövetség elnöke legyen.

"Teljes alázattal úgy gondolom, én vagyok a legalkalmasabb a szervezet vezetésére" - nyilatkozta egy csütörtöki interjúban a játékosként Európa-bajnok Platini. Hozzátette: meg akarják akadályozni, hogy versenybe szálljon az elnöki posztért, mert tudják, hogy nagyon jó esélye van a győzelemre.

A 60 éves sportvezetőt október 8-án tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a FIFA etikai bizottsága, mert

korrupció gyanújával nyomozást folytat ellene a svájci államügyészség.

A vizsgálat azzal összefüggésben indult, hogy Platini kétmillió svájci frankot (575 millió forint) kapott a FIFA elnökétől, a szintén felfüggesztett Joseph Blattertől 2011 februárjában.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

"A legvégsőkig el fogok menni, hogy megvédjem magam. Ugyan jelenleg nem kampányolhatok, de én akkor is jelöltnek tartom magam" - tette hozzá Platini.

Próbálok bejutni, hogy kimentsem a labdarúgást, de helyette forró olajat öntenek a fejemre" - mondta.

A FIFA etikai bizottsága ellenőrizni fogja a hétfő éjféli határidőig érvényes jelentkezést benyújtó pályázók feddhetetlenségét, és a jelentkezők ezt követően válnak hivatalosan is a február 26-án esedékes voksolás jelöltjeivé.

Platini mellett további hat jelölt - Gianni Infantino, az európai szövetség (UEFA) főtitkára; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember; valamint a libériai Musa Bility - versenghet a FIFA elnöki posztjáért.