Zidane: A lakótelepen voltak nálam tehetségesebbek

zinedine zidane
French former football player Zinedine Zidane poses during a photo call for fashion brand Mango in Paris, on October 5, 2015. Zidane is the face of the new men's collection. AFP PHOTO / FLORIAN DAVID
Vágólapra másolva!
Zidane állítja, attól volt jó, hogy úgy tudott koncentrálni, mint senki más. De azért reméli, hogy a gyerekek elsősorban a játék öröméért fociznak.

"Ami annak idején engem megkülönböztetett, az az, hogy nagyon figyeltem. Jobban, mint a többiek" - mondta a világ-és Európa-bajnok Zinedine Zidane abban az interjúban, amit a Danone Nemzetek Kupája gyerektorna szervezői készítettek vele. A 2006-os vb után visszavonult francia klasszis az esemény nagykövete.

32 nemzet tornája

Az idén Marokkóban rendezett gyerektorna szerdán ért véget. 32 ország csapata játszott, köztük egy magyar: a Vasas Kubala Akadémia 12 éves focistái hét meccsükből hármat megnyertek, végül a 27. helyen végeztek, többek között az olaszokat és az oroszokat is megelőzve.

Zidane az interjúban állítja, hogy a castellane-i lakótelepen, ahol gyerekkorában a haverjaival játszott, voltak nála tehetségesebbek. Ő azonban annyira elhivatott volt, annyira sikeres akart lenni, hogy nagyon összpontosított, és ez többet számított.

A francia nyelvű interjú:


A Juventus és a Real Madrid egykori csillaga ugyanakkor megjegyezte, jó, ha a gyerekek eleinte nem görcsölnek rá a nagy céljaikra. "Akkora a nyomás, hogy majdnem kimegy a fejükből, hogy elsősorban a játék öröméért vannak a pályán.

Eleinte csak örülni kell, hogy a pályán vagy" - magyarázza.

Zinedine Zidane Forrás: AFP/Florian David

Zidane elismeri, hogy bár a visszavonulása óta szívesen nagyköveteskedik, azért a meccsekkel járó adrenalin nagyon hiányzik neki: "Nyilván egyedülálló érzés belépni egy nyolcvanezer nézős stadionba. Csak az értheti meg, aki átélte."