A norvég klasszis is dicsérte a magyar csapatot

Priskin Tamás
Budapest, 2015. november 15. Priskin Tamás gólt lő a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2015. november 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az egykori 65-szörös norvég válogatott Mini Jakobsen szerint Norvégia rossz csapattal állt ki a pótselejtező budapesti visszavágóján, a magyarok viszont tökéletes taktikával játszottak. A norvég TV2 szakkommentátorát meglepte, hogy Nagy Ádám mennyire jól helyettesítette az oslói meccs legjobbját, Gera Zoltánt. Úgy érzi, a nagyjából a norvégok szintjén lévő magyarok nem fognak túl sok pontot szerezni az Eb-n.

"Norvégia nagyon rosszul játszott. A szövetségi kapitány, Per-Mathias Högmo egyszerűen rossz csapatot küldött fel" – mondta az Origónak Mini Jakobsen a vasárnapi meccs után, amelyen 2-1-re győzött, és ezzel kijutott az Eb-re a magyar válogatott.

Priskint is dicsérte Jakobsen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


"A kapitány megváltoztatta a kezdőt pár helyen az első meccshez képest, pedig nem kellett volna, hiszen Norvégiában jó teljesítményt nyújtott a válogatott.

elöl az a Markus Henriksen játszott, aki eredetileg középpályás. Mindenképpen gólt kellett volna szerezni az oslói 1-0-s vereség után, ezzel szemben a csapat csak várta, hogy mit fog Magyarország lépni, és aztán majd lesz valahogy. A magyarok viszont tökéletes taktikával léptek pályára, volt három-négy komolyabb helyzetük" – folytatta értékelését Jakobsen.

A norvég TV2 kommentátora szerint a norvégoknak nyerniük kellett volna. "Amikor korábban láttam játszani a magyar csapatot, arra gondoltam, hogy a norvégoknak jó esélyük lehet a győzelemre. Még az oslói mérkőzés után – amelyből simán lehetett volna megnyert meccs – is úgy gondoltam, hogy lehet esélye a továbbjutásra Norvégiának, de amit vasárnap láttam, az nagyon nem tetszett, ezzel a csapattal nem lehetett sikert elérni. Hiányzott a szenvedély a norvég játékosokból, miközben

Mini Jakobsen nagyot csalódott a norvég kapitányban Forrás: TV2.no


Jakobsen négy magyar játékost is kiemelt. "Oslóban Gera kiemelkedően futballozott, de kapott egy sárgát, és emiatt a visszavágón nem szerepelhetett. Amin meglepődtem, hogy a helyére betett futballista [Nagy Ádám] mennyire jól helyettesítette: sokat futott, jól helyezkedett. Szintén megemlíteném a 19-es mezben futballozó magyar csatárt [Priskin Tamás], aki remekül mozgott a védőink között, és nagy gólt lőtt.

aki a jobbszélen is bebizonyította, hogy milyen jó játékos, miatta elég rossz napja volt Aleesaminak."

Ezzel együtt az egykori támadó nem gondolja, hogy a magyarok túl nagy reményekkel vághatnak neki a jövő évi tornának. "A magyar csapat nagyjából egy szinten van a norvéggal, ezért nem hiszem, hogy az Eb-n túl sok pontot fog majd gyűjteni."