Ónodi Eszter: Jobban meg kell dolgoznom a nézők szimpátiájáért

Ónodi Eszter, Aranyélet
Vágólapra másolva!
Ónodi Eszter a magyar HBO több castingján is járt korábban, először szerepel tévésorozatban: az Aranyélet bűnözésből élő családjában játssza az anyát, aki szerinte korántsem annyira ellenszenves és gonosz, mint kezdetben tűnik. A pénzhajhászás mellett párkapcsolati gondokról, családon belüli konfliktusokról és a pazarlásról is szól a széria – erről mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Több sorozatszerepet ajánlottak már fel neki korábban, de mindre nemet mondott, az HBO korábbi produkcióba azonban szeretett volna bejutni. Mint mondta, a csatorna olyan minőségű produktumot hoz létre, amit elismer a szakma, színésznőként vágyott rá, hogy részt vehessen közös munkában. "Az Aranyélet frankón megírt krimi is, amiben mind a négy fő karakter története elindul a saját útján. Mind nagyon tanulságos én önmában érdekes, de mindez csak mellesleg, az apró részletekben mutatkozik meg, miközben a magyar mutyizás áll a középpontban.

Épkézláb történet, a karakternek pedig külön örülök, mert filmes pályafutásom alatt ilyet még nem játszhattam."

Ónodi Eszter örült Janka szerepének Forrás: HBO

"A családban morálisan Janka a legkérdőjelesebb, roppant összetett karakter. Eleinte talán nem lesz túl szimpatikus, de igyekeztem a jó tulajdonságait is megmutatni - ebben a szerepben jobban meg kell dolgoznom a nézők szimpátiájáért. Mikor anyagilag padlóra kerül a család, a férjének semmi nem jön össze, ő lesz az, aki kirángatja őket a bajból és mikor bekerül egy férfi az életébe, megijed, és mentené a házasságát. Vannak benne - ha csak elenyésző számban is - nagyon emberi dolgok is, nem csak egy odamondós, a rossz dolgokon kattogó nőről van szó" - mondta.

Nem hagyja veszni a luxust

A feszültséget az okozza férje és közte, hogy Miklósi Attila úgy dönt, felhagy a bűnözéssel és becsületes munkával keresi meg a család kenyerét. "Janka nem hagyja olyan könnyen veszni azt a luxust, amit megszokott. Vidéki, szegény családból származó lányról van szó, aki azt hiszi, hogy az anyagi javakkal egyenlő a boldogság. Párkapcsolati elfáradás, a kamaszgyerekekkel való viták, a bizonytalan jövő mind problémát jelentenek száméra, ekkor jön rá, hogy valamilyen értelemben a kezébe kell vennie a sorsát."

Kezébe veszi maga és a családja sorsát Forrás: HBO

Úgy gondolja, a karácsony előtti időszakban még inkább ráláthatunk arra, hogy mennyire elanyagiasodott, jellemzően pazarló és habzsoló világban élünk. "Az ünnepek közeledtével én már ki sem mozdulok a plázákba, mert

Akkor arra gondolok, hogy van igazságalapja annak, hogy mindent a pénz és az anyagi javak mozgatnak. Az én életemben a pénznek nincs ekkora jelentősége, mint a Miklósi családban, de megértem azokat a kérdéseket, amiket a sorozat felvet, a jólét mögé pedig mindig izgalmas benézni."

A sorozatról írt kritikánkat itt találja.