A Bayern München megcélozza a BL-győzelmet

Bayern München, foci
Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (C) celebrates scoring with his team-mates during the UEFA Champions League Group F second-leg football match between FC Bayern Munich and Arsenal FC in Munich, southern Germany, on November 4, 2015. AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
Vágólapra másolva!
Karl-Heinz Rummenigge a Bayern München játékosainak összpontosítását dicsérte az Olimpiakosz elleni, keddi BL-csoportmérkőzés megnyerése után.

A német bajnokcsapat veretlenül vezeti a Bundesliga tabelláját, a görögök keddi, 4-0-s legyőzésével pedig biztossá vált, hogy a Bajnokok Ligájában csoportelsőként jut tovább a nyolcaddöntőbe. A remek eredmények mellett a müncheniek játékára sem lehet panasz, ezt támasztja alá, hogy az F csoportban öt meccs után 17 lőtt gólnál tartanak.

Kedd este a klub legendás játékosa, a csapatot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge sem fukarkodott a dicsérettel. "Az elmúlt három-négy évben kiemelkedő színvonalú futballnak lehettünk itt szemtanúi. Talán egyetlen mérkőzés sem volt ebben az időszakban, amelyen nem maximális koncentrációval játszott a csapat. Talán az én időmben vagy

- vélekedett Rummenigge, aki a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legkiválóbb csatára volt.

Az ötszörös BL-, illetve BEK-győztes Bayern a legutóbbi négy szezonban legalább az elődöntőig jutott az európai elitsorozatban, és erre a mostani évadban is jó esélye mutatkozik, hiszen a nyáron igazolt játékosok - Kingsley Coman, Douglas Costa - is megbízhatóan teljesítenek.

Forrás: AFP/Günter Schiffmann

A sérüléséből a közelmúltban visszatért holland Arjen Robben a görög bajnok elleni találkozó 33. percében lesántikált a pályáról, de a klubnál a lefújás után úgy fogalmaztak: csak elővigyázatosságból cserélték le. A sérültek közül már David Alaba, Juan Bernat, Franck Ribéry, Thiago Alcantara és Mario Götze is edzésbe állt, a visszatérésük után várhatóan még a mostaninál is erősebb és gyorsabb lesz a csapat.

"Ami a Bajnokok Ligáját illeti, februárig rendben vagyunk. Sikerült ismét megnyernünk a csoportot, ez volt a célunk. Gratulálok a csapatnak, nagyon elégedett vagyok a játékosok teljesítményével és hozzáállásával" - nyilatkozta Josep Guardiola vezetőedző.

A keddi találkozót egy góllal és egy gólpasszal záró Thomas Müller úgy vélekedett: remek a csapatuk karaktere, a játékosok pedig élvezik a futballt. "Nincs értelme mellébeszélni,

de még mindig nagyon hosszú és kemény út áll előttünk, ráadásul vannak más jelöltek is..." - mondta Müller.