Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd házigazdaként 3-2-re legyőzte a Békéscsabát a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában. A kispestiek ezzel a sikerrel megszakították hét tétmérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatukat.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Budapest Honvéd - Békéscsaba 1912 Előre 3-2 (1-2)
Bozsik Stadion, 800 néző
v: Szabó Zs.
gól: Nagy G. (6., 63.), Baráth (91.), illetve Vaskó (3.), Birtalan (34.)
sárga lap: Holender (40.), Prosser (72.), illetve Viczián (37.), Punosevac (53.), Birtalan (75.)
Honvéd: Kemenes - Botka, Ignjatovic, Lovrics (Vasiljevic, 52.), Baráth - Kamber, Nagy G. (Hidi, 82.), Gazdag - Prosser (Lukács D., 74.), Holender, Vernes
Békéscsaba: Ilizi - Bényei, Vaskó, Damjanovic, Fabio - Birtalan (Borbély, 80.), Piermayr, Spitzmüller, Laczkó - Punosevac (Koroudijev, 85.), Viczián

A találkozó elején rögtön vezetést szerzett a vendég Békéscsaba, ugyanis Fabio szabadrúgását Vaskó Tamás továbbította a kapuba.

Egy védelmi rövidzárlatot kihasználva - Nagy Gergő jóvoltából - csakhamar egyenlítettek kispestiek, majd körülményes mezőnyjáték vette kezdetét az alaposan elázott, rendkívül csúszós pályán.

A két gyors gól után visszaesett a tempó,

többet volt a labda a fővárosiaknál, de a viharsarkiak veszélyesebben futballoztak, és a 34. percben Birtalan higgadt megoldásának köszönhetően ismét gólt szereztek (1-2). A folytatásban a békéscsabai kapus, Lubos Ilizi kétszer is bravúrral védett, ezért a szünetig nem született újabb gól.

A második felvonásban a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de

a csabaiak előtt is akadtak lehetőségek a hóviharban.

A 63. percben Nagy Gergő nagyjából harminc méterről leadott lövésével ismét egalizált a Honvéd, amely ezen felbuzdulva még nagyobb lendülettel játszott a folytatásban. A vendégek dolgát az is nehezítette, hogy szembeszélben játszottak. A 91. percben egy szöglet után Baráth Botond fejelt a hálóba, ezzel a Honvéd szeptember vége után tudott ismét tétmeccset nyerni.