Vágólapra másolva!
A lehetőségeknél nagyobb érdeklődés esetén az Európai Labdarúgó Szövetség sorsolással dönt arról, hogy kik jutnak hozzá az Európa-bajnokság mérkőzéseinek jegyeihez. Egy igénylő maximum négy belépőt kérhet.

A résztvevő válogatottak szurkolói számára két nappal a csoportok kisorsolása után, 2015. december 14-én, hétfőn 12.00-kor kezdődik a jegyigénylés a 2016-os Európa-bajnokságra az EURO2016.com weboldalon, amely az egyetlen hivatalos jegyértékesítési felület a tornára.

A jegyigénylési lehetőség január 18-án délig tart, ezt követően az UEFA nem fogad el újabb igényléseket. A korai és a későbbi regisztrációk között nincs különbség, vagyis mindegy, hogy a szurkolók mikor adják be igénylésüket, mert minden érvényes igénylésnek, amely az értékesítési időszak végéig megérkezik, ugyanannyi esélye van a sikerre. A jegyvásárlás ezen szakaszában mindenki kizárólag saját válogatottjának mérkőzéseire igényelhet belépőket.

Forrás: UEFA

Az UEFA minden mérkőzésen a piacra kerülő jegyek 20-20 százalékát biztosítja a résztvevő csapatok szurkolói számára, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott mérkőzéseire, a magyar szurkolók részére – stadiontól függően – minimum 5000 (ez a legkisebb, 33 ezres toulouse-i arénára vonatkozik), maximum 14 ezer (a legnagyobb, 80 ezres Stade de France esetében) jegyet adnak el.

Ha a kereslet meghaladja a kínálatot, a határidőn belül benyújtott összes érvényes igénylés véletlenszerű sorsoláson vesz részt, kizárólag ez dönti el, hogy melyik jegyigénylés lesz sikeres.

Az UEFA ügynökségek, irodák vagy közvetítők útján nem terjeszti a jegyeket, csak a már említett internetes oldalon és arra ösztönzi a szurkolókat, hogy ne hagyják magukat megkörnyékezni olyan jegyüzérektől, akik nemcsak csillagászati árakat kérnek, de gyakran nem is rendelkeznek az általuk értékesítésre kínált jegyekkel. Helyszíni értékesítés nincs és nem is lesz az Eb mérkőzéseire. A jegyelosztás eredményeit legkésőbb 2016. február 29-én hirdetik ki.

A jegyvásárlás menetéről a Magyar Labdarúgó Szövetség oldalán bővebben is olvashat.