Lenyűgöző videó az arktiszi élővilágról

drón, videó, arktisz
Drone Art: Arctic Wildlife & Landscapes
Vágólapra másolva!
Ha az északi sarkvidékre gondolunk, elsőként nem a népes élővilág jut először eszünkbe – pedig ez a gyönyörű videó megmutatja, hogy itt is milyen sokszínű és gazdag az állatvilág.
Vágólapra másolva!

Nansen Weber fotós négy hétig készítette ezeket a felvételeket, amelyeket aztán hangulatos zenei aláfestéssel együtt megvágott, és nyilvánossá tett az Arctic Watch Wilderness Lodge YouTube csatornáján. A képsorokon a Cunningham-öböl belugái, méretesre nőtt jegesmedvék és a kanadai tundra eldugott tájai láthatóak.

Ezzel a videóval Weber az első olyan fotós, aki profi drónfelvételeket készített az arktiszi élővilágról. A képkockákat kizárólag a Somerset-szigeten forgatták. Az egyik utolsó olyan belugaközösség látható rajtuk, amely azzal foglalkozik, hogy a belugakicsinyeket dajkálja.

A belugák (Delphinapterus leucas) egyébként delfinfélék, bár egyelőre csak mérsékelten fenyegetett kategóriába tartoznak, az északi népek előszeretettel vadásszák őket húsukért valamint bőrükért, amelyből szíjat vagy halászhálót készítenek.