Vágólapra másolva!
Elmarad az előzetesen talán leginkább várt Bacskai Balázs-Káté Gyula 69 kilogrammos döntő a Hévízen zajló 92. férfi ökölvívó országos bajnokságon, miután utóbbi a pénteki elődöntőben kikapott Vadász Andrástól.

Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Káté, az elmúlt másfél évtized legeredményesebb magyar amatőr bokszolója (2-2 vb-3., Eb-2., Eb-3. hely) nagyszerű meccset vívott - a tavaly 64 kilóban ezüstérmes - Vadásszal.

Lüktető iramú, hullámzó boksz zajlott a ringben, és a végén a pontozók a fiatalabb versenyzőt látták jobbnak, legalábbis a háromból ketten. A másik ágon a 2010-es Európa-bajnok Bacskai érvényesítette a papírformát és biztos sikerrel jutott be a fináléba.

A többi esélyes nem hibázott

A többi kategóriában az esélyesek nem hibáztak. A szakvezető külön kiemelte az idei Eb-bronzérmes Csóka Nándor (52 kg) és az olimpiai ötödik, Eb- és Európa Játékok-harmadik Harcsa Zoltán (75 kg) teljesítményét. Mint mondta, mindketten kitűnően öklöztek, és technikai KO-val jutottak be a fináléba.

Mellettük hozta a kötelezőt Ungvári István (49 kg), Szőrös Márk (56 kg), Varga Miklós (60 kg), Gálos Roland (60 kg), Nyéki Georgián (64 kg), Hámori Ádám (81 kg), Sávoly Gergő (91 kg) és Bernáth István (91 kg) is.

A Káté-Vadász meccs mellett a nap másik legjobb mérkőzését Nyéki vívta Fodor Milánnal, illetve parázs csatát hozott Hegyi Barna és Csiki Zoltán összecsapása, amelynek végén előbbi örülhetett és készülhet a Harcsa elleni középsúlyú fináléra. Szintén élvezetes csatában vívta ki a döntőbe jutást Sávoly is.

A döntőket szombaton 14 órától rendezik meg a Hévízi Városi Sportcsarnokban.