Oxigénmaszkban szállt le a Germanwings pilótája

Germanwings Airbus A320
Vágólapra másolva!
A füstszag ellenére az eredeti célponton szállt le a repülőgép.
Vágólapra másolva!

A Germanwings/Eurowings Airbus A320-200 típusú repülőgépe az angliai Manchesterből a németországi Köln/Bonn repülőtérre tartott csütörtökön, amikor erős füstszag érződött a pilótafülkében és az utastérben. A személyzet legalább egyik tagja oxigénmaszkot vett fel - írja az Aviation Herald.

A hosszabb utat választották

A pilóták előbb azt fontolgatták, hogy London Stansted felé veszik az irányt, és ott teszik le a gépet, de végül úgy döntöttek, hogy

folytatják az utat Kölnbe, ami 25 perccel több repülési időt jelentett.

A repülőgép rendben földet ért, miközben legalább az egyik pilóta oxigénmaszkot viselt – írja a repülési szakportál.

A járat útvonala Forrás: Origo

A földet érés után a repülőgép személyzetét kórházba vitték kivizsgálásra. Arról ugyanakkor nem szól a jelentés, hogy az utasoknak szükségük volt-e valamilyen kezelésre, vagy elvitték-e őket is kivizsgálásra.

Vizsgálják az esetet

A légi baleseteket kivizsgáló német BFU megerősítette, hogy értesült az eseményről. A gép pilótafülkéjének beszélgetését, valamint a repülési adatokat rögzítő berendezéseket jelenleg vizsgálják.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

A Germanwings annyit közölt az Aviation Heralddal, hogy az esetet jelentették az illetékes hatóságnak. Arról egyelőre nincs információ, hogy a füstszag megjelenése után a pilóták miért döntöttek a repülés folytatása mellett a hosszabb menetidő ellenére.