Vágólapra másolva!
A kínai Kuangcsou Evergrande vezetőedzője, Luiz Felipe Scolari szerint csapata meglepetést okozhat a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon.

A brazil edző a Jokohamában tartott szombati sajtótájékoztatón kifejtette: nagy reményeket fűz a szereplésükhöz, mert szerinte képesek lehetnek felülmúlni a két évvel ezelőtti negyedik helyezésüket.

Visszatérés a vb-címhez

A torna első, csütörtöki mérkőzésén a japán Sanfrecce Hirosima 2-0-ra legyőzte az új-zélandi Auckland City-t, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A Kuangcsou Evergrande ellenfele vasárnap - magyar idő szerint 11.30 órától - a mexikói América lesz a négy közé kerülésért. A párharc győztese az FC Barcelonával találkozik a folytatásban. Arra a meccsre Jokohamában kerül sor, abban a stadionban, amelyben Scolari a brazil válogatott szövetségi kapitányaként világbajnoki címet ünnepelhetett 2002-ben, a németek ellen 2-0-ra megnyert döntőt követően.

Luiz Felipe Scolari 2015 júniusa óta dolgozik jelenlegi csapatánál Forrás: AFP


Legalább a harmadik helyet célozta meg Scolari

"Tisztában vagyok vele, hogy nehéz dolgunk lesz, de miután megnyertük a kínai bajnokságot és az ázsiai Bajnokok Ligáját, optimisták vagyunk. Tudom, hogy képesek lehetünk túljutni az első akadályon. A múltkorinál jobb helyezés elérését tűztük ki célul, ennek érdekében mindent meg fogunk tenni, ami tőlünk telik" - magyarázta a tapasztalt tréner.

A kínaiak középpályása, Huang Bowen úgy vélekedett, hogy Marcello Lippi edzői időszakában túlságosan támadó felfogású volt a csapatuk, de Scolari sokoldalúvá alakította az együttest, amely egyaránt képes hatékonyan támadni, illetve jól védekezni.