Világszínvonalú eszközbeszerzés Szegeden

Vágólapra másolva!
Lezárult a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ eszközbeszerzési projektje, amely során az új helyre költöző Dialízis Központot szerelték fel a szükséges berendezésekkel, eszközökkel és továbbfejlesztik a klinika képalkotó diagnosztikai hátterét.
Vágólapra másolva!

Dr. Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese kiemelte: a fejlesztés támogatja a korai felismerést és ezzel a betegségek megelőzését, a kezelés minőségének javulását, így a gyógyulási esélyek növekedését.

Csökken a várólista

A projekt célja volt, hogy az eddigi bérelt műszerparkot saját tulajdonú, a kor követelményeinek mindenben megfelelő eszközökre cseréljék, és fejlesszék az informatikai kapacitásokat. „A beruházás lehetővé teszi, hogy

Mindezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy működésünk is hatékonyabbá és takarékosabbá válik, de az előnyök között említhetjük még a környezetkímélő technológia alkalmazását is." – Prof. Dr. Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke.

Életmentő eszközpark

A projekt során beszereztek egy 3 Teslás MR-t, az új 256 szeletes CT pedig gyors leképezése miatt jelentősen csökkenti a vizsgálat idejét, így a betegek sugárterhelését is. A készüléket kardiológiai, onkológiai területen, a sürgősségi ellátásban és a pulmonológiában fogják használni. Négy ultrahang készüléket is kapott az intézmény.

A projekt másik területe a dialízis központ eszközbeszerzése volt.

Ez a konzervatív vesebetegségek ellátásától a vesetranszplantációig valamennyi vesepótló beavatkozás elvégzésére alkalmas. 21 új dialízis gépet szereztek be krónikus kezelésekre, mellyel négy plusz helyet hoztak létre. A máj-vese együttes elégtelensége gyakran előforduló életveszélyes állapot, melynek kezelését egy modern májpótló gép biztosítja. A plazmaferezis kezeléshez is új gépet szereztek be.

A 2,5 milliárdos beruházás 100 százaléka uniós pályázatból valósult meg.