Cipősdobozok százait töltötték meg ajándékkal

radnóti, jótékonyság
Vágólapra másolva!
Több száz gyereknek és családnak szerez majd boldog perceket karácsonykor az a 811 cipősdoboznyi ajándék, amit a budapesti Radnóti diákjai gyűjtöttek és csomagoltak. A gyerekek más olyan jótékonysági akcióban is részt vettek,ahol érezhették, hogy adni jó. Az iskolában hagyomány a társadalmi felelősségvállalás.
Vágólapra másolva!

A tervbe vett 500-nál jóval több, összesen 811 cipősdobozt töltöttek meg az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium diákjai a múlt hétvégén. Az akció az iskola jótékonysági napjának része volt, az ötlet pedig a diákönkormányzattól eredt.

Enélkül nem lenne ajándék a fa alatt

Kitalálták, hogy csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat által évről-évre szervezett karácsonyi cipősdoboz akcióhoz, melynek lényege, hogy cipősdobozokba csomagolnak apróbb játékokat, ajándékokat, melyeket aztán rászoruló családoknak, gyerekeknek juttatnak el - olyanokhoz, akiknél e nélkül talán nem is lenne ajándék a fa alatt.

Az iskolában hetek óta gyűjtötték a dobozokat és az apróbb ajándékokat Forrás: Facebook/Radnóti DÖK

A diákok már hetek óta gyűjtötték a cipősdobozokat és az ajándékokat. Sokan otthonról hoztak játékokat, de szórólapokon

adakozásra kérték a környékbeli utcák lakóit is, akik jó szívvel segítettek

és vitték be adományaikat az iskolába. Az összegyűlt ajándékokat végül december 12-én, az iskola jótékonysági napján, a Radnótis Összefogás Fesztiválon csomagolták be a cipősdobozokba.

811 cipősdobozt töltöttek meg

Sziklai Gábor, az iskola igazgatóhelyettese az Origónak elmondta, ebben a munkában 600-700 gyerek vett részt, másik 150 diák pedig ezen a napon külső helyszíneken segített: a Vöröskeresztnél, a Máltai szeretetszolgálatnál, idősek otthonában, de volt olyan gyerek is, aki ételt osztott vagy parkot takarított.

A csomagok összeállításában, csomagolásában 600-700 diák vett részt Forrás: Facebook/Radnóti DÖK

Amikor minden ajándékot becsomagoltak, a diákok az iskolából gyalog indultak a pár saroknyira lévő parkolóhoz, hogy az ott várakozó furgonba pakolják a több száz cipősdobozt: hosszú sorban vonultak a gyerekek, kezükben a színes dobozokkal.

A furgon csaknem teljesen megtelt a 811 cipősdobozzal.

Maradt még sok olyan ajándék is, ami már nem fért a dobozokba, ezeket erdélyi árvaházakba, gyermekotthonokba juttatták el.

Teljesen megtöltötték a furgont a radnótis diákok ajándékai Forrás: Facebook/Radnóti DÖK

A nagy munka után közös ebédet tartottak az iskolában, ami pedig itt nem fogyott el, az sem veszett kárba: a Budapest Bike Maffia a maradék ételt fővárosi hajléktalanoknak juttatta el. Ezen kívül még

egy kisbusznyi ajándékot már az előző héten elküldött az iskola az Igazgyöngy Alapítványnak

- mondta Sziklai Gábor, aki szerint a Radnótiban hagyomány a társadalmi felelősségre nevelés.