Világbajnok csatár is vádlott az óriási maffiaperben

vincenzo iaquinta juventus foci
Juventus' forward Vincenzo Iaquinta reacts after he failed to scored in front of Chievo's goalkeeper Stefano Sorrentino during Italian serie A football match between Chievo and Juventus, on December 19 2010, at Marc'Antonio Bentegodi stadium in Verona. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / AFP / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Vincenzo Iaquintát azzal vádolják, hogy kapcsolódik a jelenlegi legnagyobb olasz maffiaszervezethez. Állítólag illegálisan birtokolt fegyvereket.

A 2006-ban az olasz válogatottal vb-t nyerő Vincenzo Iaquinta egyike annak a 140 embernek, akinek egy bolognai bíróság a napokban idézést küldött – írja internetes oldalán az olasz Ansa hírügynökség.

Ez sajnos kimaradt, de van itt más is, Vincenzo Forrás: AFP/Alberto Pizzoli


A nagyszabású per a 'Ndrangheta maffiaszervezet ellen folyik. Az Udinese és a Juventus egykori csatárát engedély nélküli fegyverbirtoklással vádolják, valamint azzal, hogy segítette a maffiahálózatot. Az apja, Giuseppe elleni vád már egyenesen az, hogy tagja a szervezetnek.

Hajsza az eurómilliók után

Az Aemilia néven folyó nyomozás részeként júliusban kilenc embert tartóztattak le annak gyanújával, hogy illegális pénzmozgásokhoz volt közük, melyek a maffia működését finanszírozták. A rendőrség lefoglalt 330 millió euró (több mint 100 milliárd forint) értékű vagyonelemet.

A calabriai kötődésű 'Ndranghetát jelenleg

Olaszország legerősebb maffiaklánjának tartják,

miután az elmúlt tíz évben átvette a szicíliai Cosa Nostrától a dél-amerikai kokainkereskedelem nagy részének ellenőrzését.

Vincenczo Iaquinta egész karrierjét Olaszországban töltötte, 2013-ban vonult vissza a Juvéból. 40-szer szerepelt az olasz válogatottban, hat gólt szerzett. A 2006-os vb-n a hétből öt meccsen játszott.