Vágólapra másolva!
A tisztességes gazdálkodás szabályainak megsértése miatt büntetésre számíthat három angol labdarúgóklub, az AFC Bournemouth, a Nottingham Forest és a Fulham.

Az angol liga közleménye szerint az élvonalban újonc Bournemouth kiadásai és bevételei között a maximálisan megengedett hatmillió fontnál (2,5 milliárd forint) nagyobb különbség volt az előző évadban, amikor megnyerte a másodosztályt (Championship).

A Bournemouth-nak sokba került a feljutás Forrás: Forrás: Twitter/Bournemouth

"Klubunk teljes mértékben tisztában van a pénzügyi fair playre vonatkozó szabályokkal, illetve az esetleges szankciókkal. Jelenleg előremutató párbeszédet folytatunk a futball-ligával, és reméljük, megbeszéléseink kielégítő eredménnyel zárulnak" - áll az AFC Bournemouth közleményében.

Kútba szórt milliók

A klubra váró esetleges büntetés összegét a liga egyelőre nem tette közzé. A Nottingham Forest és a Fulham másodosztályú csapatának pénzbüntetéstől nem, egyéb szankciótól annál inkább kell tartania. A harmadosztályú Millwall szintén szabálytalanul gazdálkodott, de mivel kiesett a másodosztályból, "túlköltekezése" nem minősül jogosulatlan előnyszerzésnek.