Rooney szerint harcolni fognak az edzőjükért

Wayne Rooney, Manchester United, foci
BELGIUM, Bruges : Manchester United's Wayne Rooney gestures during the UEFA Champions League playoff football match between Club Brugge and Manchester United at Jan Breydel Stadium in Bruges, on August 26, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
Vágólapra másolva!
A Manchester United angol válogatott labdarúgója, Wayne Rooney azt mondta, hogy következő mérkőzéseiken vezetőedzőjükért, Louis van Gaalért is küzdenek majd.

A legutóbbi hat tétmérkőzését győzelem nélkül teljesítő manchesteri alakulat a Premier League tabellájának éléről az ötödik helyre csúszott vissza, a Bajnokok Ligájából pedig kiesett. A brit sportsajtóban napvilágot látott, hogy a holland trénert hamarosan menesztik, utódja a Chelsea-től a múlt héten elküldött José Mourinho lehet.

Pozitív a hangulat

Rooney csütörtökön a Sky Sports-nak adott nyilatkozatában leszögezte, hogy továbbra is az edzőjük mögött állnak, és érte is küzdenek a következő meccseiken. Csapattársai közül korábban Ashley Young, Phil Jones és David de Gea is hangsúlyozta, hogy a holland szakvezető érkezése óta pozitív a hangulat az öltözőben.

Wayne Rooney szerint készek küzdeni Van Gaalért Forrás: AFP/Emmanuel Dunand


"Rendszeresen összeülünk és beszélgetünk a csapattársaimmal. Az edzőnkkel együtt mindannyian azért dolgozunk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, és ismét megnyerjük a meccseinket" - magyarázta Rooney.

Rooney vállalja a felelősséget

A 30 éves csatár ugyancsak számos kritikát kap mostanság, hiszen eddig mindössze két gólt szerzett a bajnokságban. "Tudom, hogy az én teljesítményem is lehetne jobb. Keményen dolgozom, hogy javuljon a formám, és a legjobb tudásom szerint segíthessek a csapatnak" - mondta Rooney. Hozzátette: megérti az egyre gyakoribb kritikákat, de a játékosoknak nehéz ezeket feldolgozniuk.

A Manchester United szombaton a Stoke City, hétfőn a Chelsea, jövő hétvégén pedig a Swansea City ellen lép pályára a Premier League-ben.