Vágólapra másolva!
Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor elégedett a magyar labdarúgás 2015-ös esztendejével, de karácsonyi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a sportág szereplőinek az újévben is fejlődniük kell.

Csányi Sándor, valamint Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, a szintén német Andreas Möller az MLSZ ünnepi videoklipjében osztotta meg jókívánságait a szurkolókkal.

Továbbra is keményen kell dolgozni

"Nagyrészt sikeres éven leszünk túl hamarosan. A válogatott több évtized után újra részt vehet az Európa-bajnokságon, ez óriási eredmény. A futsalcsapatunk szintén kijutott az Eb-re, a női labdarúgás sokat fejlődött, és strandlabdarúgásban is ott vagyunk a világ élvonalában, tehát mindenképpen elégedettek lehetünk" - szögezte le Csányi.

Csányi Sándor szerint sikeres évet zártunk, de most jön a munka java Forrás: MTI/Marjai János

Az MLSZ elnöke hangsúlyozta: nem minden területen teljesített jól a szövetség - példaként az utánpótlás-válogatottak gyenge nemzetközi szereplését említette -, ezért további kemény munkára van szükség.

Ott kell lenni az Eb-ken

"Nem szeretném, ha egyszeri esemény lenne, hogy Európa-bajnokságon játszik a csapat, melynek ott jól is kellene szerepelnie.

Ehhez a játékosoknak, az edzőknek, a klubvezetőknek, és nekünk is sokat kell fejlődnünk" - vélekedett Csányi, aki szerint nagyon fontos, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban használják fel a klubok, valamint a szövetség is.

A foci fontos, a béke fontosabb

A magyar válogatott másodedzője, a játékosként világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller megköszönte a szurkolók támogatását, és reményét fejezte ki, hogy jövőre, az Európa-bajnokság évében is a csapat mellett állnak majd. Hangsúlyozta: szeretnének jól szerepelni a franciaországi tornán, de karácsony lévén elsősorban az egészség és a béke fontosságát emelte ki.

Bernd Storck szövetségi kapitány (b) és Andreas Möller videoüzetennel köszöntötte a magyar futballt Forrás: MTI/Illyés Tibor


"A labdarúgás egy csodás ügy, de úgy gondolom, a béke ennél is fontosabb" - vélekedett Möller.

Csányi Sándor az MLSZ és az A-válogatott karácsonyi üzenetében kiemelte: az Eb-részvétel kiharcolása egy út kezdete.

Szerző: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség, 2015. december 23.

Elsőként honfitársa, Bernd Storck szövetségi kapitány is a szurkolóknak mondott köszönetet, majd reményét fejezte ki, hogy mindenki élvezni fogja a válogatott Európa-bajnoki meccseit.

"Mi, együtt megérdemeltük ezt a sikert, a franciaországi részvételt"

- vélekedett az MLSZ sportigazgatójaként is dolgozó német szakember.