Nagyot ment a Szalay, Bunkoczi duó

Bunkoczi László
Az Africa Eco Race tereprali-versenyre induló Opel Dakar Team navigátora, Bunkoczi László a csapat Opel Mokka típusú versenyautójában a fővárosi Hősök terén
Vágólapra másolva!
A negyedik helyen zárta a hétfői, hatodik szakaszt, összesítésben pedig továbbra is a nyolcadik helyen áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi tereprali-versenyen.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint az első mauritániai versenynapon 617 kilométer volt az össztáv, ebből 174 kilométer a mért szakasz. A rendkívül gyors etapon gyakran 180-190 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak a járművek, ami ilyen nehéz körülmények között egyáltalán nem megszokott. A magyar egységnek ez nem okozott gondot, így eddigi legjobb részeredményét produkálta.

Rágörcsöltek a kezek a kormányra

Szalay Balázs elmondása szerint a nagy tempó miatt a hétfői nap ugyanolyan fárasztó volt számukra, mint egy 450 kilométeres pálya.

"Nagyon-nagyon gyors szakasz volt, emiatt annyira észnél kellett lenni, hogy szinte rágörcsöltek az ujjaim a kormányra" - mondta Szalay, aki azt is elárulta, a cél előtt három kilométerrel eltévedtek, de ez összességében nem változtatott a helyezésükön.

A Szalay, Bunkoczi duó roppant gyors szakaszon van túl Forrás: MTI/Marjai János

Nagyon jó a negyedik hely

"Nem szeretem, amikor egy terepralipálya ennyire gyors. Ez már-már olyan volt, mint egy ralis gyorsasági, azzal a különbséggel, hogy a ralisokkal ellentétben mi nem ismerjük a pályát. A negyedik helyünk nagyon jó, de most jönnek a királyszakaszok" - mondta Bunkoczi László.

A kamionosok között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió kategóriájában ötödikként ért célba, az összetettben pedig negyedik helyről várja a folytatást.


Eredmények, 6. szakasz:
Dahla-Sami (össztáv: 617 km, ebből szelektív: 174 km):

autósok:


1. Dominique Housieaus, Loic Fagot (francia, Optimus) 1:15:44 óra
...4. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Mokka) 3:44 perc hátrány

az összetettben:

1. Kanat Sagirov, Vitalij Jevtyekov (kazah, ukrán Toyota Hilux) 19:50:21 ó
...8. Szalay, Bunkoczi 1:47:51 ó h.

kamionosok:

1. Szergej Kuprijanov, Alekszandr Kuprijanov, Anatolij Tanyin (orosz, Kamaz) 1:22:41 ó
...5. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) 12:44 p h.

az összetettben:

1. Anton Sibalov, Robert Amatics, Almaz Kisamijev (orosz, Kamaz) 20:10:39 ó
...4. Kovács, Czeglédi, Ács 3:43:26 ó h.

motorosok:

1. Pal Anders Ullevalseter (norvég, KTM) 1:29:02 ó

az összetettben:

1. Ullevalseter 22:57:27 ó