Vágólapra másolva!
Az immár Szalai Ádámot is foglalkoztató Hannover labdarúgócsapatának vezetőedzője, Thomas Schaaf a bennmaradás érdekében igyekszik felrázni játékosait.

"Az a célunk, hogy kikerüljünk ebből a szorult helyzetből. Hinnünk kell benne, hogy meg tudjuk csinálni" - nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján az egy héttel ezelőtt kinevezett tréner, akinek új csapata a tabella utolsó előtti, 17. helyén áll.

Változásra van szükség

"Kölcsönösen segítenünk kell egymást és szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is.

Nem mindenki játszott a legjobb tudása szerint, végre kell hajtanunk néhány változtatást".

A Hannover a téli szünetet megelőző nyolc bajnoki mérkőzéséből hatot elvesztett. Első téli edzőmeccsét Dárdai Pál vezetőedző csapata, a harmadik helyen álló Hertha BSC ellen játssza jövő hétfőn, az újév első bajnoki találkozóján pedig a Darmstadt lesz a Hannover ellenfele január 23-án.

Szalai Ádámék nagy változások előtt állnak Forrás: AFP

A védekezést kell stabilizálni

"Akkor fogunk tudni támadó futballt játszani, ha a védekezésünk stabil lesz. Pillanatnyilag nem kell szép futballban gondolkodnunk.

Pontokat kell szereznünk és hatékonyan kell játszanunk" - tette hozzá az 54 éves szakember.


A magyar válogatott csatárt, Szalai Ádámot a tavaszi idényre vette kölcsön a klub a sereghajtó Hoffenheimtől. A megállapodás tartalmaz egy hosszabbításra vonatkozó lehetőséget is. A 29-szeres válogatott játékos 137 Bundesliga-meccsén 32 gólt szerzett eddigi pályafutása során.