Vágólapra másolva!
Lassan már csapatot lehetne összeállítani azokból a játékosokból, akik egy év leforgása alatt komoly sérülést szenvedtek az MVM Veszprém BL-ezüstérmes kézilabdacsapatának a tagjai közül. A legújabb sérült Gulyás Péter.

Hosszú heteket kellett kihagynia Nagy László csapatkapitánynak, hasonló sorsra jutott Lékai Máté, a német Christian Zeitz, a svéd Andreas Nilsson és a szerb Momir Ilic, de a horvát Renato Sulic is a vállát fájlalva utazott haza téli szabadságra, és Horvátországból származó hírek szerint még mindig nincs teljesen rendben.

A legújabb sérült Gulyás Péter,

aki talpsérülése miatt kényszerült kiválni az alig két hét múlva kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottból. A szélsőjátékos kezelése Veszprémben folytatódik, és csak remélni lehet, hogy a visszatérésére nem kell túl sokat várni.

"Most éppen az történik, amitől a legjobban tartottunk. Amint visszatér egy sérült játékos a pályára, jön az újabb baj, és

- nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak a 31 éves Gulyás Péter.

Gulyás Péter (piros mezben) az Eb-ről is lemarad Forrás: MTI

"Ami engem illet,

nem az első pofont kapom a sorstól.

Volt úgy, hogy egy Európa-bajnokságot nem tudtam végigjátszani, és 2008-ban a KEK-döntőről is lemaradtam. Erdély Gábor, a kézilabda válogatott orvosa és a segítőtársai mindent elkövetettek a gyógyulásomért, kaptam gyulladáscsökkentőket és plazmakezelésben is részesültem, de a teljes gyógyulásról még mindig nem beszélhetek. Érzékeny a talpam, a válogatott edzőtáborában csak olyan gyakorlatokat csinálhattam, amiket ülve vagy fekve lehetett elvégezni, futásra pedig nem is gondolhattam. Sokszor és jobb híján egyedül gubbasztottam a szállodai szobámban” – folytatta Gulyás.

Válogatottakkal teletűzdelt Szeged és Veszprém

A január 17-én kezdődő és két hétig tartó Európa-bajnokságon, illetve a vb-selejtezők meccseken összesen 19 olyan magyar, illetve külföldi kézilabdázó kerülhet a nemzeti válogatott csapatokba, akik a MOL-Pick Szeged, illetve az MVM Veszprém együttesét erősítik, és közülük csupán hatan magyarok.

A szegedi klubtól származó információk szerint

Eb-szereplő lehet Ancsin Gábor, Zubai Szabolcs,

a lengyel Piotr Wyszomirski, a svéd Jonas Kallman, a spanyol Antonio Garcia Robledo és Niko Mindegia, a szlovén Dean Bombac, míg a bosnyák Vladimir Vranjes hazája együttesével világbajnoki selejtező mérkőzésekre készülhet fel.

A magyar bajnok és kupavédő veszprémieknél még inkább fél házas edzések lesznek a jövő héttől, ugyanis a soraikból – a sérülteket nem számítva – a következők fognak igazoltan hiányozni: Nagy László, Iváncsik Gergő, Schuch Timuzsin, Mikler Roland, illetve az izlandi Aron Palmarsson, a svéd Andreas Nilsson, a spanyol Cristian Ugalde, a szlovén Gasper Marguc, a horvát Mirko Alilovic, valamint Ivan Sliskovic. A bosnyák Mirsad Terzic - a szegedi Vranjeshez hasonlóan - vb-selejtező miatt fogja néhány napra elhagyni a klubcsapatát. Ami pedig a veszprémiek kétszeres BL-gólkirályát, Momir Ilicet illeti, a szerb átlövő decemberi kéztőcsont-törése miatt nem vállalhatta az Európa-bajnoki szereplését, így az utókezelését követően ő a klubcsapatával együtt fog edzeni.