Elrabolták egy nigériai focista feleségét

Dmitrij Taraszov, Lokomotiv Moszkva, Fegor Ogude, Amkar Perm orosz foci
2712003 10/04/2015 Lokomotiv's Dmitry Tarasov, left, and Amkar's Fegor Ogude during the Russian Football Premier League's Round 11 match between Lokomotiv Moscow and Amkar Perm. Vladimir Astapkovich/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Túszul ejtették, majd pár nap múlva elengedték az Amkar Permben játszó Fegor Ogude feleségét. Az utóbbi nyolc évben ez az ötödik eset, hogy nigériai futballistától követeltek váltságdíjat.

Egy hete emberrablók kezébe került, majd vasárnap kiszabadult az orosz Amkar Permben játszó, nigériai válogatott Fegor Ogude felesége – írja az ESPN sportcsatorna internetes oldala.

Fegor Ogude (jobbra) egy tavaly őszi meccsen, a Lokomotiv Moszkva ellen Forrás: RIA Novosti/Vladimir Astapkovich


Memunat Ogudét Nigériában, Warri városában rabolták el. Nem tudni, hogy a családja fizetett-e érte váltságdíjat, mindenesetre már otthon van, és az átélt traumát leszámítva nincs baja. Az ESPN idézi a játékost, aki röviden nyilatkozott csak arról, hogy

még próbál felocsódni a sokkból,

és egyelőre kíméletet kér a sajtótól.

Itt történt az eset:


A középpályás nem az első nigériai focista, akit a hazájában fegyveresek egy családtagja elrablásával próbálnak zsarolni. Legutóbb az U23-as válogatott edzőjeként dolgozó Samson Siasia édesanyját ejtette túszul egy banda.

Évek óta ez megy

A Chelsea-ben játszó John Obi Mikel édesapját 2011-ben, a Fenerbahce védője, Joseph Yobo fivérét három évvel korábban rabolták el. A Skoda Xanthi futballistája, Christian Obodo pedig saját maga tapasztalta meg 2012-ben, milyen, amikor váltságdíjat követelnek az emberért.