Új díjak, új szavazási lehetőségek lesznek A Dalban

A dal 2016
Vágólapra másolva!
Szombaton, január 23-án már indul A Dal 2016. A műsor számos új elemmel jelentkezik, lesznek különdíjak, a nézők pedig a korábbitól eltérő módon is szavazhatnak.
Vágólapra másolva!

Átalakított nézőtérrel, megújult látvánnyal, friss díszlettel, új fénytechnikai megoldásokkal indul A Dal 2016, az MTVA január 23-tól keresi az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját.

Az első adásban Benji, a ByTheWay, az Egy másik zenekar, a Freddie néven induló Fehérvári Gábor Alfréd, Mohamed Fatima, a Palmer Izsákkal felálló Mushu, Odett, Tolvai Reni, Török Jázmin és Veres-Kovács Petra mutatja be új dalát.

A Dal 2016 zsűrije Fotó: Marton Szilvia - Origo

A szerzeményeket a zsűri – Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós – 1-től 10-ig pontozza, ahogyan ötödik zsűritagként a közönség is megteheti ezt. A hagyományos SMS-szavazás az idei szériában is megmarad, a nézők azonban már ingyenes applikáción és a műsor honlapján is szavazhatnak kedvenceikre az adások alatt.

További újításként lesznek különdíjak is,

a zsűri kiadja "A Dal 2016 Felfedezettje" címet, a zsűri és a nézők online szavazatai alapján pedig a legjobb dalszöveget is külön elismerik. A közönség a pályaművek akusztikus változatai közül is kiválaszthatja a legjobbat, miközben a Petőfi Rádió szakmai bizottsága a legjobb remixet díjazza.