210 milliós tőkével segítik a fejlesztést

befektetés pénzügy tőzsde
Vágólapra másolva!
210 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Széchenyi Tőkealap a nyíregyházi SYSX informatikai cégben. A társaság egy, az acéliparban használatos hegesztőgépek hatékonyságát növelő rendszert fejleszt, amely a magyar és a nemzetközi piacokon is hiánypótló megoldást jelent. A SYSX célja a termék továbbfejlesztésén túl, annak bel- és külpiaci értékesítése, a cég kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítése.
Vágólapra másolva!

A nyíregyházi vállalkozás fő profilja az acélipari hegesztésekhez használatos eszközök és szoftverek fejlesztése, amely a fémipar gyártási folyamatainak monitorozása és azonnali értékelése révén javítja a munkavégzés és a késztermék minőségét.

A szektor számára is lehetőség

A 2015-ben alapított társaság a szintén nyíregyházi Gémtech Kft. két éven át tartó fejlesztéseinek köszönhetően jött létre. Az itt kifejlesztett termék Magyarországon egyedülállónak tekinthető, kizárólag a SYSX segítségével érhető el ilyen technológia. „A tőkeemelés lehetőséget nyújt arra, hogy az egyedi termék értékesítése révén a vállalkozás jelentős mértékben növekedjen, ráadásul a technológia egész piaci szegmenst is képes fellendíteni.

Ez a fajta technológiai újdonság kiváló fejlesztési lehetőséget kínál a szektorban szereplő kis- és középvállalkozásnak, akik így optimalizálni tudják a saját működésüket is" – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.

A termék

A továbbfejleszteni kívánt termék, a Gémtech Energia Megtakarító és Munkaidő Optimalizáló Rendszer (GEMMOR) egy adatgyűjtő, tároló, kiértékelő és közbeavatkozó rendszer, amely a hegesztőgépre kapcsolva a technológiai vezetők, termelésirányítók számára biztosít pontos információkat a hegesztési munkafolyamatokról. Az így kapott eredményeknek köszönhetően

minőségjavulás, az utómunkák mennyiségének csökkenése, energiamegtakarítás, hatékonyságnövelés érhető el,

valamint a kinyert adatok elemzéseinek eredményei a dolgozók oktatásában is felhasználhatóak.

A SYSX elsődleges célja a GEMMOR rendszer piacra vitele és továbbfejlesztése, valamint kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítése.