Mindenki jól jár: üres üzleteket töltenek meg élettel

vállalkozás, vállalkozó, kkv, festés, üzlethelyiség, fiatalok,
High angle view of young couple painting room of flat, lying down on floor, smiling.
Vágólapra másolva!
Hónapok vagy akár évek óta üresen álló üzlethelyiségek keresik gazdájukat. A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány kísérleti fesztiváljának célja, hogy lehetőséget adjon azoknak, akiknek új színhelyre van szükségük. Február közepéig várják a jelentkezőket.
Vágólapra másolva!

Az áprilisban az üres üzletekbe beköltöző kezdeményezések az alkalmazott művészetek, kereskedelem, szolgáltatóipar, kultúra, művészet, társadalmi vállalkozás és turizmus legkülönbözőbb területeit képviselik. Van köztük nyitott szerkesztőség, kertészeti tanácsadó, természettudományos központ, művészeti piactér, szitaműhely.

Kereslet és kínálat találkozhat Forrás: Photononstop/Eric Audras

A beköltöző kezdeményezések az üzleteket 2016. április 1-én nyitják meg, ami az üzletek kiadását segíti.

A vállalkozók bérletidíj-mentesen használják az üzletet egész áprilisban,

így kezdőlökést kaphatnak az induláshoz. Az üzlet vonzóvá válik, látható lesz működés közben, a tulajdonos hirdetheti, így

ha később nem a beköltöző vállalkozás veszi ki, akkor is jobb eséllyel talál gazdára.

A szervezők egyszer már megrendezték a fesztivált, akkor öt kezdeményezés hosszabbította meg a szerződést a tulajdonossal. A KÉK azzal a céllal indította el a Nyitva! Fesztivált, hogy

választ adjon a Budapesten tömegével üresen álló üzlethelyiségek problémájára,

méghozzá innovatívan és közösségi megoldásokkal.

A fesztivál több ponton is újítást jelent az általános ingatlanközvetítői gyakorlathoz képest. Elsősorban ugyanis

nem ingatlanportfóliót kínál, hanem bérlőket és ötleteket keres,

olyanokat, akik kreatív választ adnak a földszinti üzletek hasznosítására, és értéket teremtenek, akiknek víziójuk van, változtatni, újítani, vállalkozni szeretnének.A projektek életreszóló élményt, tudást és új szakmai kapcsolatokat szerezhetnek, a tulajdonosok nagyobb láthatóságot ingatlanjuknak.

Az üzletébe beköltöző vállalkozást a 28 előzsűrizett jelentkezőből maga a tulajdonos választja ki, így

egyfajta mecénási szerepbe kerül

azzal, hogy a kiválasztott vállalkozások indulását egy hónapon át díjmentes helyiséghasználattal támogatja. A tulajdonosok jelentkezését és kérdéseit a szervezők a ezen az oldalon, illetve a [email protected] címen várják február közepéig. fesztiválon való részvétel, függetlenül attól, hogy megtalálja-e végleges partnerét egy tulajdonos, vagy beköltöző személyében.