Vágólapra másolva!
Február 9-én zárult a Torkos Csütörtök éttermi regisztrációja, 11-én pedig már nyitástól 50 százalékos kedvezményekkel várják a részt vevő vendéglátóhelyek a torkoskodni vágyókat. A Magyar Turizmus Zrt. és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság felhívja a figyelmet a szabályrendszer betartására, hogy mind a vendégek, mind a szolgáltatók elégedettsége a lehető legmagasabb fokú legyen.
Vágólapra másolva!

A Torkos Csütörtök az étterembe járás, a gasztronómia és az új ízek kipróbálásának népszerűsítésére jött létre. Az Magyar Turizmus Zrt. 2015-ös online felmérése alapján az éttermek 95 százaléka számolt be az évszakhoz képest kedvezőbb vendégforgalomról, illetve az 50 százalékos kedvezmény dacára 87,3 százalékuknál alakult a bevétel is kedvezőbben ezen a napon, mint az akció nélkül alakult volna.

Csak az alkohol kivétel

Az idei évtől nem lesz kötelező a vendéglátóhelyeknek az alkoholtartalmú italokra ötven százalékos kedvezményt adni.

Minden másra továbbra is 50 százalékos kedvezményt kell nyújtani

a csatlakozó szolgáltatóknak. A választási lehetőség idén is a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

Csak házhozszállítók kizárva

A Torkos Csütörtök az új ízek megismerésén túl az étterembe járás népszerűsítésére létrehozott akció, így olyan szolgáltatók,

akik kizárólag házhozszállítással foglalkoznak, nem vehetnek részt benne.

A helyben fogyasztást is lehetővé tevő vendéglátóhelyeknek elvitelre vagy házhozszállítással nem kötelező a csatlakozási feltételek szerint kedvezményt adni, azonban természetesen ezt önkéntes alapon megtehetik.

Kizárást vonhat maga után

A Magyar Turizmus Zrt. idén kiemelt figyelmet fordít a szabályok maradéktalan betartatására, hogy mind a vendégek, mind a vendéglátóhelyek elégedettsége a lehető legmagasabb fokú legyen. Az MT Zrt.

az akció napján szúrópróbaszerű ellenőrzéseket fog végezni, valamint együttműködik a hatóságokkal,

mivel a szabályok megszegése szélsőséges esetben a szolgáltató akcióból való kizárását vonhatja maga után.