Nagy lehetőségek a magyar és romániai kkv-k előtt

Vágólapra másolva!
Elsősorban az élelmiszeripari, gépipari, környezetvédelmi és építőipari exportlehetőségekre fektetett nagy hangsúlyt a negyven magyar és romániai cég vezetője. A Román-Magyar Gazdasági Vegyes Bizottsági üléshez kapcsolódóan rendezett román-magyar üzleti fórumot a Magyar Nemzeti Kereskedőház a Román Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, Bukarestben.
Vágólapra másolva!

Románia hazánk harmadik legnagyobb felvevőpiaca, illetve nyolcadik legfontosabb kereskedelmi partnere. Jelenleg csaknem 12 000 magyar, legalább résztulajdonú vállalkozást tartanak nyílván az országban. A magyar-román gazdasági kapcsolatok a földrajzi és kulturális közelségből fakadóan szorosak - áll a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közleményében.

Kell a magyar szakértelem

A Romániába irányuló magyar export tekintetében kiemelt ágazat az élelmiszeripar, a gépipar és a környezetvédelem. Emellett

sikeres együttműködések kialakítására van lehetőség az infrastruktúra-fejlesztés, illetve az innovatív technológiák és az agrárinformatika területén.

Utóbbi szegmensben a világszínvonalú magyar szakértelem a román termelők számára a hatékonyság és a nemzetközi versenyképesség növekedését eredményezheti.

Egyre fontosabb piac

Az üzleti fórumon több mint 40 magyar és romániai cég vett részt, amelyek a legkülönbözőbb iparágakat képviselték, köztük az építőipart, a gépipart, az infokommunikációt, a környezetvédelmet, illetve a megújuló energia területén tevékenykedő vállalkozások is jelen voltak és folytattak kétoldalú üzleti tárgyalásokat.

„Románia hagyományosan kiemelkedő kereskedelmi partnerünk, a magyar export tekintetében évről-évre egyike a legfontosabb piacainknak.

- fogalmazott Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.