Betiltja a fizetős pornót a világ legnagyobb hotellánca

"Egy férfi elégít ki, miközben én egy nő puncijával játszadozom" - Pornó, és ami mögötte van intim laptop
Vágólapra másolva!
A vendégek amúgy is a számítógépükön nézik az ilyen tartalmakat.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb szállodalánca is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a hálkózatába tartozó hotelekben szüntessék be a fizetős pornószolgáltatást. A InterContinental Hotels Group (IHG) eddig csak egy vállalati standardot bocsátott ki erről franchisepartnereinek, de mivel sokan nem tartották ezt be, most

szigorú büntetést is kilátásba helyezett

a normát megsértőknek – írja a Daily Mail.

Az IHG-csoporthoz mintegy 5000 szálloda tartozik, többek között olyan márkák, mint a Holiday Inn, a Crowne Plaza és az InterContinental. A lánc száz országban összesen 744 ezer hotelszobát kínál a vendégeinek.

A mostani lépést az IHG azzal indokolta, hogy a több kezdeményezést is elfogadtak az emberi méltóság védelmében a beszállítási láncot érintő protokolloktól az emberi jogokon át a szexuális kizsákmányolásig. Emberjogi szervezetek már régóta követelik a fizetős pornófilmek betiltását a szállodákban.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Tavaly két másik nagy szállodalánc, a Hilton Worldwide and Hyatt Hotels Corporation is bejelentette, hogy idén nyárra beszünteti ezt a szolgáltatását. A Mariott már évek óta nem kínál pornográf tartalmakat vendégeinek.

Egyre kevesebb pénz jön belőle

Az etikai megfontolásokon túl üzleti alapja is van a nagy hotelláncok döntésének. A PKF Hospitality Research kutatása szerint az egy hotelszobára eső, filmkölcsönzésből származó bevétel 2000 és 2014 között évi 339 dollárról 107 dollárra esett. Ennek oka, hogy

a vendégek inkább a laptopjukon vagy az okostelefonjukon néznek filmeket.