Nem változtat a győztes csapaton a DK-kapitány

Fucsovics Márton
Szeged, 2012. február 10. Fucsovics Márton játszik Conor Niland, az ír csapat tagja ellen a Szegeden megrendezett Magyarország-Írország Davis Kupa teniszmérkőzés első napján az euro-afrikai zóna II. csoportjában. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A tavalyi feljutást kiharcoló kerettel várja a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában az Izrael elleni párharcot, amelyre a Városligeti Műjégpályán kerül sor jövő péntektől vasárnapig.

A magyar szövetség honlapja szerint Kuhárszky Zoltán, a két és fél éve veretlen együttes kapitánya Fucsovics Mártont (202. a világranglistán), Nagy Pétert (623.), Borsos Gábort (810.) és Gödry Leventét (2199.) jelölte. Ebben a felállásban vívta meg sikerrel a bulgáriai osztályozót szeptemberben a csapat, és jutott 16 év után vissza az I-es csoportba.

Ejal Ran, az izraeliek kapitánya Dudi Szelát (90.), Amir Weintraubot (205.), Edan Leshemet (566.) és a párosspecialista Jonathan Erlichet hívta be.

Fucsovicsék két és fél éve veretlenek Forrás: MTI/Rosta Tibor

A párharcra egy 3000 négyzetméteres és 1500 férőhelyes, Magyarországon eddig példátlan méretű csarnok épül, amelyben salakon zajlanak majd a meccsek.

A DK-válogatott eddig háromszor játszott az izraeliek ellen, a mérlege két győzelem és egy vereség. A legutóbbi összecsapásra 1992-ben került sor Izraelben, ezért lesz idén Magyarország a házigazda. Izrael a 27. a világranglistán, míg a magyar csapat a 41. helyen áll.