A kakasherétől és a pálinkától sem riadt vissza

Donal
Vágólapra másolva!
Donal Skehan tavaly Magyarországon forgatott a már nálunk is elérhető Food Network új sorozatához, kísérője pedig gasztronómiai túrája alatt a Világevő szerzője, Jókuti András volt. Az első epizódban a szakács Budapestet járta körbe: megnéztük a premier előtt, hogy mit szólt a fővároshoz, hogy ízlett neki a kakashere és mennyire bírta a pálinkát.
Vágólapra másolva!

Donal tavaly tavasszal Budapesten forgatott a Kövesd Donalt Európába! sorozatához, útján pedig Jókuti András kísérte, aki a szakács meglepetésére Trabanttal érkezett az első találkozásra. Első közös útjuk rögtön egy utcai kis lángosozóhoz vezetett, és bár Donal nagyon csodálkozott a tetemes mennyiségű olajban sült tésztán, nagyon bejött neki az étel. Megevett egy jó nagy sajtos-tejfölös lángost, és megállapította, hogy egy átbulizott éjszaka után hajnalban valószínűleg ez a legjobb, amivel az ember befejezheti a napot.

Jókuti és Donal Trabanttal indultak túrázni a városban Forrás: Food Network

A legtöbb időt a Gourmet Fesztiválon töltötték, ahova elsősorban az adott év tematikus étele, a csirkepaprikás miatt mentek el – itt meg lehetett kóstolni a klasszikus és a modern, újragondolt változatokat is. A jó falatok mellett lecsúszott néhány pálinka is,

a fiatal szakács nyelve egy idő után akadozni is kezdett.

Állítólag volt olyan jelenet, amit az állandó bakik miatt többször újra kellett venni, a stáb először közösen nevetgélt vele, majd bosszankodott a csúszás miatt.

Donal a pálinkát sem hagyta ki Forrás: Food Network

A csirkepaprikás mellett Jókuti rábeszélte a kakasherére is, amit meglepve fogadott, de nem utasította vissza a kínálatot. A pörköltként tálalt ételt agyondicsérte, ilyenről korábban még soha nem hallott. A kis stáb a borús idő ellenére bejárta a fesztivált, Donal szinte mindent megkóstolt, a kamerának pedig

lelkesen magyarázta, hogy mennyire jó a magyar konyha és milyen ízletesek az ételek.

"Lelkes, mindig vigyorgó srác Donal, aki nagyon élvezte a forgatást, mindenre kíváncsi volt. Több javaslatot tettem, hogy milyen helyeket látogassunk meg és mit kóstoljunk meg, ők ezekből válogattak. Végül a fesztiválon voltunk sokat, nagyon odavoltak érte" - mesélte Jókuti András a forgatásról.

A Budapesten töltött négy nap alatt voltak többek között flódnit enni és készítettek saját cukorkát. A gasztronómiai élmények mellett nem maradhatott el a város bejárása sem, a sorozatban eljutnak egy fürdőbe, felmennek a Citadellára és autóznak a belvárosban is. Nagyon jól összevágott, humoros és sokszínű lett a széria magyarországi epizódja, talán tényleg lesznek, akik kedvet kapnak Budapesthez a képkockák láttán.

Jól érezte magát Budapesten, még a kakashere is bejött neki Forrás: Food Network

A többi epizód már nem rólunk szól, Donal további európai országokat látogat: Hollandiában horgászni is elmegy, Olaszországban a fagylaltok és a burrata sajtok közé veti bele magát,majd ezeket követi Svédország, Portugália, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Spanyolország és Törökország.

A Kövesd Donalt Euróba! Magyarországon játszódó epizódja február 26-án pénteken 19.00-kor (ismétlés 28-án 20.00-kor) lesz látható a Food Network csatornán, majd minden pénteken más ország kulináris kultúrájába nyújt betekintést a szakács.