Megnézheti a világ leghosszabb járatának leszállását

Emirates Boeing 777-200LR Auckland
Vágólapra másolva!
Az Emirates az első útra egy Airbus A380-ast állított be, de később Boeinggel repül Aucklandbe.
Vágólapra másolva!

Megérkezett az Emirates elindította első non-stop járata Dubajból Aucklandba, amely a világ leghosszabb menetrend szerinti járata.

Az útvonalon Boeing 777-200LR gépeket üzemeltet a légitársaság,

de a fontos mérföldkövet jelentő, első Dubajból induló járat alkalmából, az Emirates kivételesen az ikonikus A380-assal teljesítette az utat.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

Az Emirates új szolgáltatása az eddiginél jobb kapcsolatot teremt Új-Zéland és a Közép-Kelet, illetve Európa között - áll a légitársaság közleményében. A járatok a Dubaj-Auckland utat kevesebb, mint 16 óra alatt teszik meg, a visszaút pedig 17 óra 15 perces, ami mindkét esetben közel három órával rövidebb, mint korábban.

Több lehetőség is van

Az új útvonalnak köszönhetően a turisták immár három utazási lehetőség közül is választhatnak az Emirates hálózatában, ha szeretnének Új-Zélandra utazni. Aucklandbe egyrészt érkezhetnek Ausztrálián keresztül a légitársaság naponta háromszor közlekedő A380-as típusú gépeinek egyikével, választhatják a Boeing 777-200LR típusú géppel teljesített közvetlen járatot, de dönthetnek a Déli-sziget mellett is, ahol a légitársaság Christchurch-be repül Boeing 777-300ER típusú repülőgépekkel.

Vízsugárral köszöntötték az új járat érkezését Forrás: Emirates/© 2016 PhotoNZ Ltd./Ollie Dale

A non-stop járat bevezetésével az Emirates több mint 2000 utast szállít majd naponta az új-zélandi útvonalakon. Az új útvonalon közlekedő, akár 266 utas fogadására alkalmas Boeing 777-200LR géptípust kifejezetten hosszú utakra tervezték. Az Emirates többi új-zélandi járatához hasonlóan

az utasok három osztály közül választhatnak:

8 First Class lakosztály, 42 ággyá alakítható Business Class ülés és a 216 személyes Economy Class várja őket.

Az alábbi videón megtekintheti az első járat aucklandi leszállását.

Amint arról korábban beszámoltunk, ez a világ leghosszabb kereskedelmi légi járata, még az Emirates Panamavárosba tervezett útvonalát is felülmúlja 230 mérfölddel (370 kilométer). A repülési időt tekintve azonban az 20 perccel tovább tart majd.

A rekordtartó jelenleg az ausztrál Qantas,

amelynek Sydney-Dallas/Fort Worth járata 17 óra alatt teszi meg a 13 804 kilométert.